Min kameraväska

Jag älskar analoga kameror!

Favoritkameror som jag ofta använder är min Zeizz Ikonta M, Polaroid SX-70, Le Rouge (pinhole), Hasselblad 500 cm, Leica M6, Nikon FE2, Mamiya RB67, och en liten kompakt Olympus XA.

Nikon FE2Det är verkligen en fin känsla att hantera de manuella inställningar när en bild ska tas och sedan inte direkt kunna se resultatet i LCD-skärmen på baksidan.  Det gör något med mitt sätt att ta bilder och stunden då bilden tas.

Analogt fotograferande gör mig mer närvarande i vad jag gör och vill åstakomma.

Min mamiyaRB67Mamiya RB67 är en ganska stor och tung mellanformatskamera med ett vidvinkelobjektiv, som jag ibland använder när jag ska ta natur- och landskapsbilder. Jag gillar verkligen 6×7-storleken på negativen och känslan i arbetsflödet med kameran. Och slutarljudet är underbart kraftfullt!

Lite nättare är Hasselbladen som tar formatet 6×6 och har en mer finstämd känsla att jobba med jämfört med Mamiyan, som är mer som en stridsvagn.

Leican är speciell! Jag har en Leica M6 som jag oftast använder en 50 mm Zeiss-optik på. Den är fantastisk på många sätt, både i känslan att använda och bilderna den levererar åt mig.

Zeiss Ikonta M

Den kamera som jag förmodligen använder mest är min Zeiss Ikonta M med en Tessar 3.5-optik. Det är en mellanformatskamera som jag laddar med 120-mm film och den levererar fantastiskt fina 6×6 negativ med massor av personlighet och karaktär.

Minstingen bland mina kameror som jag tar bilder med och som jag ofta har med mig är en Olympus XA med en toppenfin lins, förpackad i ett smidigt fickformat och perfekt att ha i jackfickan för gatu- och dokumentärbilder.

Så i kameraväskan finns så klart alltid en extra Tri-X 400 filmrulle.

Polaroid är också något speciellt att fotografera med, som är en direktbildskamera där bilden kommer ut direkt och framkallas efter några minuter.

Min modell SX-70 med brun läderklädsel är både cool och grymt snygg.

Polaroidbilderna är också roliga att experimentera med, vilket är kreativt och inspirerande.

Men visst använder jag digitalkameror också!

För olika typer av fotouppdrag och beställningsjobb använder jag min Nikon D800 med en 24-70 eller 85 mm-optik.

Har också en Fujifilm XT1, som i sin design är lik min analoga Nikon FE2. Det är en finfin kamera med de viktigaste inställningarna på utsidan av kameran och den ger mig fina bilder med 35:an som oftast sitter påskruvad. 

Men inte att förglömma! Jag tar mycket bilder med min iPhone, som jag också publicerar på mitt Instagram-konto @Jetuma  https://www.instagram.com/jetuma

2 reaktioner till “Min kameraväska

  1. Hej! Hittade precis hit. Trevlig blogg. 🙂

  2. Alejandro Estay april 1, 2017 — 10:11 e m

    Hej! Intressant blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close