Vårruset Karlstad 2014 – En löparfest i stort format


ElitenStartVårruset2014_1200pxDet är en minut till start på Vårruset 2014 och eliten står längst fram laddade för fem kilometers race!

GladAnnaVidStart_1200px_DSC_8981Vårruset är en gigantisk löparfest! 9.000 tjejer och kvinnor med olika ambitioner i allt från att persa och slå tidsgränser, till en rask promenad i fem kilometer.
Det är en härlig stämning fylld med energi, glädje och förväntan!

StartElitVårruset2014_1200px_DSC_8991
PANG! Fjolårsvinnaren Mona Hallberg startar sin klocka och drar iväg! Frågan är om hon kommer att försvara titeln och kanske gå under 18 minuter på 5 km?
Tidtagargruppen är större än någonsin med över 1.200 personer i startfållan. Här går det fort!

StartAndraStartgrupp_1200px_DSC_8992
Nu släpps nya startgrupper med jämna mellanrum och massor av löpare ger sig iväg i en strid ström. Själv beger jag mig mot målområdet och upploppet för att heja fram bekanta, vänner, dotter och kärleken in i mål!

MonaHallbergVinnareVårruset2014_1200px_DSC_9007Visst är det Mona Hallberg från Set Sail som dyker upp först längst ner i änden på Sundstatjärn och fort går det. Klockan stannar på nytt personligt rekord 17:51 och hon inkasserar sin tredje seger i Vårruset, med god marginal till konkurrenterna.

LindaTakeVårruset_1200px_DSC_9013
Linda Take som är orienterare och en klubbkamrat i OK Tyr är på väg in mot mål och har en hård kamp sida vid sida mot sin konkurrent in mot mål där klockan stannar på 18:32…för båda och en delad finfin femteplats.

AnnEvaMotMål_1200px
Många bekanta springer den här kvällen som jag hejar fram på upploppet där jag står. Här kommer Ann Lahti Bonté och strax efter ytterligare en klubbkamrat från OK Tyr, Eva Martinsson.

AnnaOchJennyMotMål_1200px_DSC_9028
Men framför allt hejar jag den här kvällen på Anna och Jenny, som båda siktar på att gå under 25 minuter. Först kommer Anna som lyser av glädje och energi när hon sveper förbi och 100 meter bakom kommer Jenny i full fart.

JennyOchAnnaEftersnackVer2_1200px_DSC_9034
Grymmaste tjejerna strålar efter loppet och båda klarar sig under 25 minuter med marginal. Grymt bra jobbat!

Jag har sprungit många lopp genom åren och det här borde vara en än större folkfest med nästan 9.000 löpare som springer med olika ambitionsnivå i allt från svensk elit till motionärer.

Vårruset har verkligen hittat ett bra koncept som förenar tävling och gemenskap till en löparfest i stort format med massor av glädje, leenden och kämpaglöd!
…precis så som det ska vara.

En reaktion till “Vårruset Karlstad 2014 – En löparfest i stort format

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close