Galleri

Här visar jag ett urval av mina bilder som jag skapat med olika tekniker och processer.

Analoga natur och landskapsbilder 

Svartvita analoga bilder säljer jag i begränsad upplaga, oinramade om inget annat anges. Formatet på bilderna varierar beroende på film och kamera. Storlek och upplaga finns angiven om du klickar på bilden.

Fotogravyr – fotopolymer

Fotopolymer är en grafisk djuptryckteknik, där jag använder mina bilder som utgångspunkt och fortsätter processen med att skapa bilden i grafikverkstaden. Grunden i de här bilderna är analoga fotografier eller Polaroidbilder.

 

 

Digitala bilder

De här bilderna är digitalt tagna bilder som jag säljer i två storlekar 12×12 cm och 17×17 cm. Bilderna är signerade och utskrivna på fint matt papper med struktur och har hög kvalité. De färdiga bilderna passar i standardramar (som kan köpas hos Åhlens, IKEA, etc), men kan anpassas om så önskas.

Polaroid

Polaroidbilderna är alla tagna med min SX-70. Originalbilden kan köpas och ramas enligt önskemål, då det finns lite olika sätt att rama de här bilderna. Bilderna har också en printad och numrerad upplaga om 10 st digitalt tagna bilder. De här bilderna är signerade och utskrivna på fint matt papper med struktur och har hög kvalité.

Bildformatet är 107 mm X 88 mm, bildytan 79 mm x 79 mm.

Cyanotypi

Cyanotypi är en historisk ädelprocess och framkallningsteknik från mitten på 1800-talet, där bilderna färgas i blåton. Men där det sedan också går att tona bilderna i andra färgskalor.

Alla fotografier som jag säljer är signerade Fine Art Prints, vilket innebär att utskrift och papper är av hög kvalité som är arkivbestående. Pappret jag använder är ett matt papper med struktur liknande ett akvarellpapper, som gör att kornet i filmen lyfter och skapar en fin känsla i bilden.

För grafiska tekniker använder jag papper anpassat till tekniken och nästan uteslutande Hahnemuhle.

Till cyanotypier använder jag lite olika typer av papper. Är det ett slätare papper ökar skärpan och jämnheten och är det mycket struktur så blir bilden mer kornig i sitt uttryck.

För chemigram och luminogram använder jag svartvitt fotopapper med halvmatt yta. Vanligtvis Ilford eller Foma.

Om du vill köpa en bild så kan du kontakta mig via e-post på mattias-70[at]hotmail.com eller ringa mig på 070-551 87 37, så kan vi ses och du kan få se originalprintar.

Vill du ha bilden inramad så löser vi det och titta på vilken typ av inramning som du är intresserad av, så kan jag inhämta ett prisförslag för den typ av ramning du önskar innan du bestämmer dig.

En reaktion till “Galleri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close