Off Hunting For Sorrows


Off Hunting For Sorrows

”En gråterska i dödsriket lyssnar till världens alla sorger och gråter. Utsända spejare samlar sorgerna och överför dem till hennes öra. Tårarna blir sorgens avfall.” (Christian-Puntus Andersson)

Wow! Dom möter mig som änglar utan vingar när jag kliver in i Arena Skövde.

Porslinsfigurerna som nästan är lika stora som mig själv svävar ovanför mitt huvud i formationer om tre och sedan i ett pärlband efter varandra

Naturligtvis fotar jag konstverket med min iPhone och Instagram app som också delar vidare till Twitter, Facebook och Tumblr.

Snart får jag en kommentar på Facebook av Stefan Westling; ”Christian-Pontus Andersson”?

Själv har jag ingen aning om vem som skapat konstverket, men jag googlar och hittar dokumentet ”Konsten i Arena Skövde” (här finns all konst som köpts in till arenan samlad…och det är en del).

Naturligtvis har Stefan rätt! Han är själv konstnär och har tidigare jobbat som Museiintendent i många år för Kristinehamns fina konstmuseum.

Blir ännu mer nyfiken och surfar efter mer information och nästan skäms över att jag inte känner till denna konstnär som är Värmlänning och född i Brattfors. Massor med träffar i sökningen radar upp artiklar och recensioner med lovord från utställningar DN, Expressen, SvD m fl.

Skulpturen som jag fotat är ett av hans verk i examensutställningen på Konstfack med namnet ”Cry Me the Sorrows”.

Läs mer fakta om Chritian-Pontus Andersson på Wikipedia.

Och inte minst, har du vägarna förbi Arena Skövde är konstverket väl värt ett besök och bara några meter längre in i entrén hittar du också ett gigantiskt supersnyggt foto – ”Jump” av Lovisa Ringborg….skulle du dessutoom ha badkläder med dig, kan jag också rekommendera ett besök på äventyrsbadet.

3 reaktioner till “Off Hunting For Sorrows

  1. Håller med Mattias! Christian-Pontus Andersson är en formidabel konstnär. För några år sedan fick han i alla fall en liten kick på vägen.
    http://www.kristinehamnskonstmuseum.com/portal/content/view/88/25/
    Skulle vilja se ett offentligt verk av honom i Värmland!

    1. Aha! Det var säkert en värdefull utmärkelse och en puff som bidrog till ett större erkännande. Ja, verkligen! Skulle vara något för Landstinget eller kanske Karlstad Kommun…varför inte i vårt nya badhus?! Läge för ett medborgarförslag kanske 😉 Tack för kommentaren Stefan!

      1. Absolut! Lämna in ett medborgarförslag till Karlstads kommun vettja! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close