Luciakören


LuciakörenDet bästa med december och julen är att den fylls med sång och musik i allt från ”Årets bästa skivor”, till julskivor luciatåg och julkonserter.

I veckan har jag sett och lyssnat på kulturskolans julkonstert i Betlehemskyrkan och senare under veckan också Engelska skolans luciakör, båda fyllda med fin sång, tradition och massor med julstämning.

Bilden finns också på flickr-konto och är även min tolkning till Fotosöndag på tema ”Kör”.

Musiken och sången sätter verkligen upp en fin stämning och ger mig ett behagligt tempo under julen.

Jag tar mig extra tid och stannar upp, lyssnar och låter tonerna till bluesiga ”Merry Christmas Baby” med Melissa Etheridge, den fina ”Endelig Jul Igen” med Gasolin, vemodigt vackra ”Christmas Card From A Hooker In Minneapolis” med Tom Waits och den storslagna käleksförklaringen med The Puges ”Fairytale of New York” landa i mig.

Själv tar jag nu för tiden också genvägen till albumåret genom musikkritikernas ”Årets bästa skivor 2013″listor, vilket är en härlig och inspirerande sysselsättning och ett fint sätt att sammanfatta musikåret….och kanske också hitta ett och annat guldkorn som jag missat, och det har jag.

De ”Årets bästa skivor 2013” listor som jag kikat och lyssnat på är: NWT, SvD Kultur, Sonic Magazine och Gaffa.

Ha en fin musikmånad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close