Säg omelett!


Säg Omelett!

Säg omelett!

Människor fotograferar med sina smartphones, en ganska tidstypisk komposition och bild idag.

På den här bilden är det föräldrar (troligtvis) som förevigar en prisutdelning för en fotbollscup, som med ganska stor säkerhet också direkt delar bilden på Facebook och Instagram.

Jag har den senaste tiden läst flera artiklar om ”Kompaktkamerans död”, och visst är det ett påtagligt faktum. Inte ser jag många som fotograferar med en kompaktkamera idag! Gör du?

Oavsett vad man tycker om det, så handlar bilder idag om så mycket mer än att fånga ögonblicket och skapa ett minne. Nu jagas också likes, kommentarer, retweets och nya followers…och jag är själv inget undantag.

Topp 3 för de vanligaste använda kamerorna på en av världens största fototjänster flickr är idag:
1. Apple iPhone 4S
2. Apple iPhone 5
3. Apple iPhone 4

Kamerabranschen har haft sovmorgon och vaknat lite sent, men nu så finns det wifi och delafunktioner i nästan alla nya kameramodeller som släpps…och det måste det göra! Skulle själv aldrig köpa en kamera utan de här funktionerna idag.

Dessutom har ett nytt segment med små spegellösa systemkameror växt fram och tar marknadsandelar…men knappast från mobilkamerorna, utan snarare som ett vassare komplement till mobilen och ett smidigare för systemkamera fotografen, och det är nog där de ska lägga krutet kameratillverkarna. Dra nytta av alla som upptäcker hur roligt det är att fotografera och erbjud dom något de inte kan motstå i sitt nya intresse.

Själv sneglar jag både emot Nokias nya superkameramobil Lumia 1020 som är utrustad med en sensor på 41 megapixlar, men drömmer också om en liten kamera med stor APS-sensor som borgar för stort dynamsikt omfång och hög bildkvalité typ nya Richo GR med fast optik eller kanske Fujifilm X100S eller varför inte nya Panasonic GX7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close