Karlstad Stadslopp 2012


För 33:e året i följd bjuder Karlstad Stadslopp på traditionsenlig folkfest, med deltagarrekord i år där över 4.000 startande peppas och hejjas fram längs den 10 km långa banan i Karlstads centrala stadsdelar.

Jag och min dotter ställde oss på Drottninggatan mitt i centrum vid målet på  ”flygande” 100 metern som är en liten publikfriande tävling i tävlingen. Löparna klockas alltså efter ca 7 km i ett valfritt 100 meterslopp med flygande start som naturligtvis kostar kraft och kan bli en jobbig påminnelse de sista 3 km….men en del ger verkligen järnet!

Här följer ett urval bilder på några av topplöparna, löpare från arrangörsklubben IF Göta Karlstad, orienterare, kompisar och arbetskamrater.

Urige Buta - Segrare Karlstad Stadslopp 2012

Urige Buta vann årets upplaga av Karlstad Stadslopp på tiden 29:33,6 och han var rejält överlägsen. Direkt efter prisutdelningen mötte jag joggande Urige och några elitlöpare till med lätta steg fullpackade med blombuketter och priser på väg till tåget hem.

Tone Hjalmarsen SK VidarPå damsidan vann Tone Hjalmarsen från SK Vidar på fina tiden 34:09,2 nästan 1 minut före tvåan.

Dadafo Dhahabi SK Vidar

Två på herrsidan blev Dadafo Dhahabi från SK Vidar på tiden 30:33,6.

Gihse Abdi Wako

Gihse Abdi Wako från Örgryte IS fightade om andra platsen med fick ge sig och fick nöja sig med en bronsplats på tiden 30:35,7

Erik Sjöqvist Enhörna IF

Erik Sjökvist Enhörna IF har varit med ett tag och kan visa upp ett fint CV med 19 SM-guld på 5.000 och 10.000 meter, samt SM Guld i terränglöpning och seger i Midnattsloppet m.m. och idag räckte den till en fin 5:e plats på tiden 32:13,8.

Anders Eriksson IF Göta Karlstad
Första löpare från arrangörsklubben IF Göta Karlstad var Anders Eriksson som blev 9:a på tiden 32:57,7

André och Johan IF Göta KarlstadStrax efter Anders Eriksson jagade klubbkamraterna André Ragnelind och Johan Arnquist och från IF Göta som klöv mållinjen som nummer 15 och 14 (33:28,7 och 33:32,2)

Anton Nilsson Kils OK
Anton Nilsson springer riktigt fort och slutar på plats nr 50 och klockan stannar vid mållinjen på 36:41,4

Cimmie Wignell
Fightingface på Cimmie Wignell från Sisu Forshaga som blev trea på den ”flygande” hundringen och i mål som nr 54 på tiden 37:02,1

Leif Sjöström
Duktiga Leif Sjöström springer normalt för IF Göta (men idag för ÅF Technolog lag 1) ser trött ut men skenet bedrar och Lefi sprang in på placeringen 51 på fina tiden 36:48,4.

Christer Skoog Kils OK

Veteranen Christer Skoog springer fortfarande ruskigt fort och idag springer han milen på 37:41,7 och placering 68.

Viktor Skoog Kils OK

Sonen Viktor Skoog fyller 14 i år och springer ruskigt fort och idag stannar klockan efter 1o km på 39:05,1 som räcker till en 109 plats.

Andreas Uller Kils OK

Det var många unga snabba löpartalanger från Kils OK som höll sig långt framme, så också Andreas Uller som med en hårsmån missade att gå under magiska 40 minuter.

Micke Fröling
Förra arbetskamraten Micke Fröling rusar fram som värsta Terminator på gatorna i Karlstad och stänger idag milen på 41:10,1 och landar på placering 217.

Flygande 100- vinnaren

Johannes Östlund blev 332:a i mål på tiden 42:47,9 men han var snabbast på  ”flygande” 100 meter…och den blicken säger väl allt?!

Thomas Miliander
När 45-minuters ballongen dyker upp smyger Thomas Miliander från Landstinget IT-avdelning lätt med.

Martin Magnusson
Några meter bakom 45 minuters ballongen sträcker träningskompisen Martin Magnusson ut sitt fina och spänstiga löpsteg med mål att trycka sig under 45, men får vika ner sig med 20 sekunder idag och stannar ändå på den bra tiden 45:20,7

Vi rundar av med några ytterligare bilder från medarbetare på Landstinget i Värmland som sprang för laget ”Psykiatrin i Värmland” och som på de snygga tröjorna också gjorde reklam för psykiatribloggen.se
Lag Division Psykiatri

Lag Division Psykiatri

Benny

Lag Division Psykiatri

Vill du jobba med mig?

Bra kämpat alla löpare!

Och blir jag själv sugen på att springa? Ja det vill jag lova!

Om jag får vara forsatt skadefri och inte får något bakslag nu under rehabträningen efter knäoperationen, räknar jag med att springa lite orientering  i sommar och sedan försöka mig på Tjurruset i höst.

Vill du använda bilderna i inlägget är det OK men ge mig då cred som fotograf ”Foto: Mattias Karlsson”

2 reaktioner till “Karlstad Stadslopp 2012

  1. Härliga bilder! Nästa år blir det under 45 minuter. Jag får skylla på för mycket bänkpress under våren. 🙂

    1. Tack Martin! Du behöver inte skylla på något…det var en bra tid och nästa år springer vi tillsammans under 43! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close