En ekorre i holken!


Ja, jag vet att det är andra blogginlägget på några dagar som handlar om ekorrar!

Och om du läst det tidgare blogginlägget  ”Hoppa han på tallegren…”  så vet du att jag i under helgen var ute i skogarna runt Skutberget i Karlstad och bekantade mig med med mitt nya objektiv (en Tamron 70-300), och stötte där på en ekorre när jag var på väg mot bilen för att åka hem när det började skymma och bli kväll.

Allt gick mycket fort och jag blev lite tagen på sängen av det som hände, men hann med att ta några bilder som jag ändå blev ganska nöjd med…men mer över att jag fångade situationen, än på den tekniska kvalitén på bilderna.

Ekorre på väg upp”The only way is up” …här laddar ekorren för sitt uppdrag!

Ekorre på taket”On the top of the world” …schysst utsikt över holkåsarna i skogen!

Ekorre på väg in i holken”Fire in the hole”…nej, jag menar ”ekorre i hålet!” Seriöst, det där kommer aldrig att fungera!

Ekorre inne i holken”Ekorre in da house!”…jo, det gjorde det visst! Helt klart en rätt nöjd ekorre kikar ut ur fågelholken!

När jag kom hem googlade jag på ekorrar och läste att det inte alls är ovanligt att de hoppar in fågelholkar och både käkar ägg och ibland tuggar i sig en och annan fågelunge. Hmm…det hade jag ingen aning om!

Inte heller att de kan simma och att de ogillar dåligt väder så i den grad att de kan stannar inne i flera dagar för att slippa gå ut i rusket.

Har du sett en ekorre i en fågelholk någon gång? eller kanske en simmande ekorre?

3 reaktioner till “En ekorre i holken!

  1. Fina dom är ekorrarna! Vi brukar se två ekorrar som bråkar från övervåningen här hemma och det ser väldigt roligt ut. Fina bilder, den längst ner var härlig. Det ser ut som att ekorren kollar på dig och tänker ”kolla på mig!”. Trevlig helg! Karin

    1. Hej och tack Karin! Ja, ekorrarna är verkligen fina djur som man blir glad av att se på…men jag har aldrig sett dom hoppa in i fågelholkar förut. Till helgen blir det kul att försöka hitta någon symbolisk tolkning för tema ”sakta”…här fungerar i varje fall inte de kvicka ekorrarna 🙂 Hoppas du också får en bra helg! /Mattias

  2. Jättehärliga bilder! 🙂 Med lite tur kan man vara på rätt plats…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close