Ånnebol – Ett litet smultronställe i Värmland


Ånnebols gamla skola

Ånnebols Buick

Ånnebol - Den vita stugan

Prästkrage

Jag bor i Värmland men rör mig sällan eller närmare bestämt aldrig i de västra delarna av länet. Under helgen gick orienteringstävlingen Morokulien 2-dagars av stapeln, med en tävlingsdag på Norska sidan av gränsen och den andra dagen i Åmotsfors.

Min äldsta dotter och jag bestämde oss för att åka och bo kvar någonstans i trakterna…och någonstans blev till slut Ånnebols Bed & Breakfast. Så efter första dagens tävling och ett besök på Charlottenbergs köpcentrum styrde vi bilen mot Åmotsfors och Ånnebols gamla skola.

Resan ditt var en en fantastiskt fin upplevelse genom ett böljande och andlöst vackert landskap!

När vi kom fram tog Tina gästvänligt emot oss på trappan och visade oss till det rum vi skulle övernatta i och som tidigare tjänat som kontor i den gamla skolan som i år firar 100 år. Tina och Pelle har öppnat upp den gamla skolan (som de själva bor i) till en enkel, charmig och gästvänligt plats för övernattningar som jag varmt kan rekomendera om ni har vägarna förbi.

Framåt kvällen tog dottern och jag en liten promenad i den fina omgivningen med våra kameror som sällskap, som resulterade i de här bilderna.

Morokulien CollageTävlingen i sig var också ett fint och roligt arrangemang.

Två mycket varierande dagar – Första etappen lättlöpt, öppet och relativt tekniskt enkelt, medan andra etappen var en utmaning som heter duga med rejält kuperad terräng, tunglöpt efter allt regn och tekniskt svårt…i varje fall enligt min måttstock.

Resultatmässigt gick det för egen del helt OK i H40 kort och dottern sprang in på en fin sjätte plats av 13 startande och i tuff konkurrens av många norska tjejer.

Collaget är iPhone-bilder som jag skapat med appen PicFrame.

Ska nog passa på och och upptäck mer av Värmland i sommar!

Har du någon egen upplevelse eller tips på smultronställe som du oväntat ramlat över?

2 reaktioner till “Ånnebol – Ett litet smultronställe i Värmland

  1. Härliga bilder! Man är på tok för dålig på att turista i sitt eget landskap har jag konstaterat och Värmland är vackert och helt klart ”hemma”. Klarälvdalen upp är en riktig pärla. Ha en fortsatt bra sommar!

    1. Tack för besöket och kommentaren! Ja, det finns verkligen mycket kvar att uppleva på hemmaplan…ser inte riktigt skogen för alla träd. Men i helgen blir det i varje fall en liten tur till Torsby. Ha fin fortsatt sommar du också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close