Tidlös


Tidlös

Det här är min tolkning av temat ”Tidlös” för Fotosöndag. Bilden finns som vanligt på mitt flickr-konto och naturligtvis uppladdat i gruppen för fotosöndag.

Så här tänkte jag runt min bildtolkning.

Redan när temat dök upp i tidsdags tänkte jag på ett gammalt fickur som min far hittade på en åker i trakterna av Tidan någon gång i slutet på femtiotalet. 

Den gamla klockan förmedlar en tidlös känsla, som dessutom förstärks genom att klockan helt saknar visare. Tidlös i dubbel bemärkelse.

Själva kortet riggade jag ute på min snötäckta balkong för att kunna jobba och använda det naturligt fina dagsljuset. Jag använde stativ och självutlösare på kameran, då jag själv fick agera modell. Lite meckigt att få till fokus, skärpa och vinklar, men skam den som ger sig.

Efterbehandligen av bilden fixade jag till i Photoshop. Ändrade lite i exponeringen och drog lite i kurvor för kontrast, för att sedan prova mig fram till rätt känsla med olika typer av brus och färgtoner. Fastnade till slut för den version som jag nu publicerat, därför att jag gillar den lodräta strukturen och bruset som följer och förstärkter linjerna som handen och det hängande fickuret skapar.

En reaktion till “Tidlös

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close