Grand Prix 2011 – Omgång 9


Dags för omgång nio i fototävling Grand prix 2011 (en fototävling som arrangeras av fototidningen Kamera & Bild)

GrandPrix2011

Tävlingen pågår under hela 2011 och består av 10 omgångar där det till varje omgång finns en speciellt inbjuden domare som ska plocka ut de bildern han/hon betraktar som vinnarbilder utifrån egen bildsmak, erfarenhet och kompetens.

Det finns med andra ord inga fasta tema eller ramar att hänga upp sina tolkningar och bidrag runt, utan jag måste som deltagare läsa in mig och hitta bilder som jag tror kan nå fram till personen som är domare för aktuell omgång.

Svårt? Ja, det är bara förnamnet….men också väldigt roligt och lärorikt då jag måste fundera på bilder utifrån att jag ska sälja in mina bilder på ett sätt som jag inte är van vid.

Jag har skickat in bilder till två omgångar tidigare ochFågelmannen - Grand Prix 2011 lyckades i omgång 6 med konsttycket att få silvermedalj och belönades med 30 poäng för min bild ”Fågelmannen” av fotografen Björn Lindberg (som då var den omgångens domare)…vilket naturligtvis gav blodad tand och bekräftelse att mina bilder också är gångbara i de här sammanhangen.

Omgång 9 är näst sista omgången för i år och det är bröllopsfotografen Erika Gerdemark som är domare. Jag har luskat lite och kollat in hennes egna portfolie och blogg för att försöka känna av vad som attraherar hennes bildseende och har utifrån detta valt ut följande tre bilder som jag hoppas och tror kan fånga hennes intresse.

AvigAvig
Kraft

Kraft
Vemod

Vemod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close