Stadsbild


Solrosfältet

Det här är mitt bidrag och min tolkning till veckans tema ”Stadsbild” för fotosöndag  (bilden finns som vanligt också på flickr).

En solros kanske inte är den första koppling eller association du gör till ordet ”Stadsbild”, men faktum är att jag ganska snabbt bestämde för att solrosfältet vid E18 skulle vara arenan för min tolkning till veckans tema för fotosöndag.

Redan under 1700-talet föddes begreppet ”Sola i Karlstad” utifrån den glada servitrisen Eva Lisa Holtz som blev känd för sitt ”soliga” humör. Sedan dessa har solen och Karlstad varit symboler och är nu tillsammans med de glada värmlänningarna ett välkänt och fint signum för staden.

Med den historien tycker jag att solrosfältet som hälsar besökarna välkomna vid en av infarterna till Karlstad, blir en en bra symbol och fin stadsbild för staden jag bor i.

Att det sedan landar en fjärill på solrosen samtidigt som det susar förbi en stor lastbil på motorvägen i bakgrunden förstärker bara tolkningen och gör budskapet bättre.

2 reaktioner till “Stadsbild

  1. Hej var med och tävla om dagens blogg där alla mina 200-250 läsare blir din här på http://laakinoiise.blogg.se/2011/september/dagens-blogg-onsdag-1.html#comment

    Förlåt om du inte gillar sånna här kommentarer! 🙂

    1. Sorry! Det är inget jag är intresserad av, men tack för att du frågade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close