A light in the night


A Light In The NightA light in the night är min tolkning för Fotosöndag och tema ”Natt”, som också är uppladdad på mitt flickr-konto och adderad i fotogruppen.

Tema ”Natt” var inte helt enkelt då jag länge låste mina tankar alldeles för mycket runt en kvälls- och nattbild i stadsmiljö.

Jag hade en bild ganska klar i huvudet av ett motiv med mycket ljuskällor som skulle skapa en en snygg bokeh i olika färger, men det var helt enkelt inte möjligt att realisera den här bilden rent logistikmässigt den här veckan.

Istället valde jag en bildidé som ska illusterar och associera till natten på olika sätt.

Stearinljuset i sig är en bra association för det ljus som lågan sprider i mörkret, men också för att den inger trygghet och värme. Ljuset kan också stå för hopp, när det ser som mörkast ut.

I det här fallet valde jag också att använda min minsta dotter i bilden, som ibland vaknar på natten och kommer till min säng för söka trygghet, tröst och värme. Här lite mer upplyst och med ett ljus i handen, som hon vanligtvis inte har…som tur är!

Som förälder till två döttrar går det naturligtvis att associera ännu mer runt barnens betydelse för motivet och i termer runt; ljus, hopp och kraft….oavsett tid på dygnet.

En alternativ bild som jag funderade på var bara att centrera ett stearinljus omgett av mörker, med tanken ”less is more”.

Ljus

2 reaktioner till “A light in the night

  1. Jag tycker du valde helt rätt bild. Ett barn och ett stearinljus, det kan inte bli fel. Att barnet har ett litet leende på läpparna förstärker känslan av värme och trygghet trots mörkret runtomkring. Jag gillar bilden!

    1. Tack för kommentaren! Ja, jag känner mig nöjd med mitt bildval och jag tycker också det blev ett bra utsnitt som ger en bra känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close