Nyanser av grått


Skoghallsverken

Skoghallsverken som ligger i horisonten med röken bolmande ur fabrikens skorstenar blir en visuell kontrast i svart och vitt mellan den vackra naturen jag befinner mig i och det avstånd som finns emellan.

Jag befinner mig på en av Karlstads mest finaste platser – Nämligen Skutberget som ligger vid Väners kant och hand i hand med Värmlandsskogen. Hit åker jag ofta för att ladda batterierna och hitta lugnet, så också denna lördag.

Februaridagen bjuder på riktigt gråväder, någon plussgrad, duggregn och riktig snålblåst. Men det är ändå skönt att vara ute och känna på vädret,  fylla på kroppen med syre, få nya synintryck och inte minst höra ljuden som vinden skapar i naturen.

Ofta lämnar jag de större stigarna och elljusbanorna för att ta mig lite djupare in i skogen och på något sätt komma ännu närmare och få vara en större del av den. Mina rakt-ut-i-skogenutflykter belönas ofta med olika händelser och  djurmöten med älgar, rådjur och rävar.

Dött träd

Från att varit andlöst tyst till att jag först hör ett knakande, följt av ett kraftigare brakande och sedan det vinande ljudet av grenarna, till en kraftig duns i marken och sedan tyst igen….allt på några sekunder!

Pulsen stegrade sig rejält innan jag greppade vad som hänt.

Ett träd hade släppt sitt grepp om moder jord och föll bokstavligen som en fura ner mot marken för sin vila, och även om jag fick hjärtat i halsgropen ökade verkligen närvaron av att vara den del av skogen på skogens villkor.

Tack gråväder för en spännande och fin upplevelse!

2 reaktioner till “Nyanser av grått

  1. Jättesnygg bild på fabriken i bakgrunden.
    Jag älskar också att vara i skogen, det är otroligt fridfullt, men jag är så rädd för att stöta ihop med en björn, det är synd att inte kunna njuta fullt ut!

    1. Tack för kommentaren! Ja, jag verkligen älskar att varva ner i skogen och hämta ny energi. Ibland blir det springande med karta och kompass i handen och ibland med en termos kaffe och mackor i ryggan. Vad synd att björnarna skrämmer dig och håller dig borta från de fina upplevelserna och lugnet i skogen. Kikade in på din blogg och läste några av dina fina inlägg. Ha en bra dag! /Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close