En dag som fotograf


Överexponerad

Idag var det en minst sagt annorlunda och fantastisk rolig arbetsdag!

Om du har besökt min blogg någon gång tidigare är det knappast en överraskning att jag verkligen gillar att fotografera och tycker om att utmana mig för att utvecklas och nu har det varit konferens #LeanVarmland2012 i dagarna två och mitt uppdrag den här dagen var att dokumentera konferensen med min Nikon kamera.

Jag hade ganska fria ramar och fokuserade mitt fotograferande på att ta bilder på konferensdeltagarna i mingelform, men visst blev det också en del bilder från föreläsningarna och en del porträttfoton.

Att anpassa sig och smälta in med kameran utan att störa i samtal och diskussioner är en utmaning och riktigt riktigt roligt.

Stora ytor och fönster med mycket ljusinsläpp är inte alltid bara fördel, utan ställer också krav på att kunna hantera kamerans inställningar och exponeringar. En ögonblicksbild dyker upp i motljuset i fönstret och nästa bilden dyker upp in mot lokalen, då gäller det att vara snabb i fingrarna och veta vad hur det ska skruvas.

Bilderna laddade jag upp direkt på vårt flickr-konto utan att gå via Photoshop och redigera, vilket det inte fanns tid för. Det var också tanken och gjorde jobbet både mer krävande och rolig, då komponeringen av bilderna måste göras på plats i kameran.

FlickrStream

Visst blev det en hel del bilder som blev både över- och underexponerad med både fram- och bakfokus, men överlag är jag ändå mycket nöjd med de bilderna jag levererade idag. Vilket jag också fått konkret feedback på från konferensdeltagarna då jag körde bilderna direkt på ett bildspel all eftersom jag fotade och laddade upp under dagen.

Kika gärna in på Landstinget i Värmlands flick-konto och ta en titt själv (där finns även en del uppladdad bilder som mina kollegor fångat med sina smartphones).

Bilden i det här inlägget försökte jag vara lite mer kreativ och fångade en ensam man som och pratade i sin mobiltelefon i starkt motljus och jag överexponerade rejält med resultatet att stora delar av bilden blev utfrätt men mannen blev fångad ganska bra. Den här bilden har jag laddat upp på mitt privata flickr-konto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close