Magnus Thorén hos Thimar/Westling Galleri


Där är han Claes Thimar
Hallå där! Missa inte den här utställningen, det är riktigt bra!

Nu i helgen den 28 feb-2mars 2014 har den Kristinehamnsbördige konstnären Magnus Thorén en utställning hos bästa Thimar/Westling Galleri.

Tavla av Magnus Thorén
”I min abstrakta bildvärld söker jag en slag bildens upplösning, där allt flyter. flyger, rör på sig, bryter upp och genomgår sin egen transformation”: Så beskriver Magnus själv sin abstrakta konst, vilket passar utmärkt på det jag själv upplverer, inte minst de energifyllda och fina konstverken med fåglar, som andas massor av rörelse och frihet.

Tavla av Magnus Thorén
Magnus har gjort ett urval med några lite mer abstrakta målningar, men det är framför allt den föreställande konsten som hänger längs lokalens väggar. Och det är målningar i mindre storlek på männsiskor står i centrum och där det lilla bryter i nyanser och penseldrag ur mörka, jordnära och varma toner.

Tavla av Magnus Thorén
Som vanligt var förhandsvisningen välbesökt!

Galleriet och besökarna är sociala och lätta att tycka om och som vanligt var förhandsvisningen välbesökt och det var trevligt varmt och trångt mellan tavlorna.

Tavla av Magnus Thorén
”Fade into obscurity” – Halva ansiktet är utsuddat och flyter ut, vilket går som en röd tråd genom bilderna och blir självklart när jag läser utställningens namn.

För i både den abstrakta och den föreställande konsten finns det rörelse i bilderna som skapar en känsla av energi och nyfikenhet, då jag inte riktigt vet vad som händer eller varför.

Thimar fotograferar
Galleristen Cleas Thimar: ”Jag är kär” ….i min nya kamera, som han med ett stort och varmt leende gick runt fotograferade med hela kvällen (till vänster på bilden den andra halvan av Galleriet: Stefan Westling).

Tavla av Magnus Thorén
Magnus Thorén 40 år jobbar sedan några år tillbaka i sin ateljé i Berlin och ska efter den här utställningen i Karlstad vidare till Norge och Tromsö för att visa upp en större samling av sina abstrakta målningar (likt de med fåglarna).

Jag har varit på de flesta utställningarna som har hållits här på galleri Thimar/Westling och den här känns som en av de bästa och med högst klass, vilket i och för sig är svårt att hålla som någon referens, då jag varken är  konstkännare eller konstkritiker, utan bara går på min höst personliga magkänsla, tycke och smak.

Tack Thimar och Westling, det här gillade jag både i uttryck, form och ton!

Här kan du läsa mer om Magnust Thorén och utställningen:

NWT – Magnus Thorén: Kroppar och ansikten

VF – Måleri med hög närvaro och tryck

SR P4 Värmland – Magnus Thorén: ”Nu börjar handen och tanken mötas!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close