Skolavslutning 2012


Skolavslutning Västerstrandsskolan 2012

15 juni 2012 och det är skolavslutning för eleverna på Västerstrandsskolan i Karlstad.

Skolavslutning andas massor av tradition, lika mycket som nationaldagen eller midsommarafton och där regn är lika ovälkommet som en grön julafton…idag var det 12 grader, molnigt, men uppehåll! 

Det är en dag med mycket förväntan och pirr i kroppen, inte minst för att skolåret är över och en hel sommar ligger och väntar framför fötterna.

En del är också pirriga för att de ska uppträda inför den stora publiken som samlats nedanför trappan, men allt går strålande och när alla klasserna har visa upp sina musikaliska talanger avslutas det hela cermonin med en tjej som modig kliver upp i strålkastarljuset med sitt rödlockiga hår och ensam med sin fiol spelar hon ”Den blomstertid nu kommer”…lite gnissligt, men på ett fint sätt och precis som det ska vara. 

Fioltjejen

För en del av elever betyder den här skolavslutningen just ett avslut  i ordets rätta bemärkelse då det är sista dagen på den här skolan, tillsammans med just de här klasskamraterna. Så är det för min dotter som nu vänder blad och börjar skriva ett nytt kapitel till hösten då sjätte klass startar i ny skola med nya klasskamrater…det gör naturligtvis den här dagen extra speciell, pirrig och lite vemodig.

Jättekram

Alla ska kramas! Efter 6 år i samma klassrum och som bänkkamrater är det klart att man svetsas ihop rejält och med några klasskompisar har en djupare relation och vänskap utvecklats, en vänskap som kanske varar hela livet 

Lite floskelvarning men ändå ganska bra och tänkvärda ord som man ska se möjligheterna i ”Förändring är utveckling och du själv är med att skapa framtiden genom att vara en del av den”.

Ha en skön sommar och ta hand om varandra! …och om du har sommarlov, njut och ha så roligt du bara kan!

3 reaktioner till “Skolavslutning 2012

  1. Fina bilder från en fin skolavslutning! Känns lite speciellt när ens barn slutar på skolan hon gått på i flera år.

    1. Tack Karin! Ja, det var en fin skolavslutning och i år klarade vi ju oss också från regnet. Ja nu fortsätter Jenny till Engelska skolan, men då kastar jag in Tuva i förskolan … så lätt blir de inte av med mig 🙂

  2. Härligt! Emelie börjar också Engelska skolan till hösten, hon ser verkligen fram emot det. Linnea tar steget upp i ”mellanstadiet” och ny lärare, det blir en spännande höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close