Putte i Parken 2012


20120707-152906.jpg

Mariebergsskogen har stått arena under fyra festivaldagar som fyllt parken med massor av musik, fest och glädje.

Putte i Parken har flyttat till Mariebergsskogen och Karlstad efter att tidigare varit en musikfestival som huserat i Karlskoga. Tråkigt för Karlskogaborna men desto roligare för oss som bor i Karlstadstrakten!

Själv hade jag bara möjlighet att besöka festivalen en dag och det var torsdagen, och sannerligen ingen dålig torsdag!

Med min iPhone försökte jag fånga lite rockfoto och festivalkänsla som jag samlat i ett litet collage och sedan lite fristående bilder som jag tog under spelningarna. Konsertbildern i sig kanske inte är så roliga bilder så här i efterhand, då jag skulle fångat fler runt-omkring-bilder för en lite mer storytelling känsla…men då har jag lärt mig det till nästa gång.

Mattias och Petter
Lite skönt filthäng framför stora scenen i väntan på nästa spelning tillsammans med min vän Petter och hans fru Marie (som fotar).

Collagen har jag skapat med appen PicFrame direkt i min iPhone, en app som man enkelt kan skapa collage med i olika format och former. Appen kostar 7 kronor och finns att ladda ner både i Appstore och Google Play.

PiP Collage 2012

Bilderna är från spelningarna med Weeping Willows, Ane Brun, Hank 3, Gavin DeGraw, TSOOL och Thåström.

Festivaldagen började redan på tidig eftermiddag med ett besök i parken då Kitty Jutbring och P3 Sommarsession sände från stora scenen med Panetoz ”Dansa Pausa” i sommarplåge-battle med Alina Devecerski ”Flytta på dig”.

Tidig kväll återvände jag till parken och startade då musikkvällen med Weeping Willows som spelade inne på Teaterscenen vilket var en pefekt scen för Magnus Carlsson och hans vemodiga kärleksfulla låtar. Det var länge sedan jag lyssnade på deras musik, och det var mer en slump att jag slank iväg till deras spelning men det ångrar jag verkligen inte! …det var en riktigt fin upplevelse i bästa Weeping Willow anda!

Ane Brun har jag sett fram emot att se och det var en OK spelning, även om det blev lite ”tradigt” och jag tycker hon kändes lite vilse på den stora scenen med öppna gräsytorna där folk satt och myste. Hon hade trivts bättre på Teaterscenen där hon och jag….publiken kommit närmare varandra. Lite mer intimit!

Hank 3 hade jag inte ens tänk att gå på men hade en timme över perfekt för hans spelning. Värsta rövar countryn med högt tempo och sprudlande energi i bästa sydstatsandan! Det var kvinnor, röka, kröka, fotstamp, hästar, tjo och tjim för hela slanten. Energifyllt, annorlunda och en oväntat rolig musikupplevelse!

Som lite i väntans tider nere på gräsmattan vid de stora scenerna drog Gavin DeGraw igång sin spelning och körde på i bästa amerikanska västkustrock stilen och fick publiken med sig på ett bra sätt. För mig ganska okänd, förutom den mest ”kända” hiten! Han fyllde pausen i vänta på de andra spelningarna som jag var mer intresserad av på ett bra sätt!

TSOOL med Martin Hedros och Mattias Börjed på ”hemmaplan” och lite avskedsturné kändes bra att få vara med och se. Det var en typisk Sountrack-spelning som den brukar vara med bra ös och en Ebbot som inte känndes allt för inspirerad, men det var verkligen Martin och Mattias som öste på riktigt bra! Det jag gillar med TSOOL är att de kör en riktigt klassisk rockbands uppställning på scenen där alla tar plats…riktigt nice!

Kvällens höjdpunkt och sista spelning för dagen var Thåström! Vilken artist, personlighet och människa! Ja, jag finner egentligen inga ord. Så speciell och samtidigt så innerligt levande och vad det verkar hängiven till sin konst och sitt uttryck. Han bjöd verkligen inte på någon publikfriande setlist, men det var ändå en magisk spelning i natten med en drömsk känsla. Tack Thåström för den fina avrundningen på festivaldagen, kvällen och natten!

Ett fint minne från en fantastiskt bra och rolig festivaldag på Putte i Parken 2012!

Besökte du Putte i Parken 2012? Vad var ditt bästa minne från årets festival?

Shine On!

20120707-153427.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close