”Skate Girl” – Skapad med iPhone, Soundcloud och gratisprogram


”Skate Girl” är ett miniprojekt som resulterade i en liten film som jag och min dotter Tuva gjorde härom dagen då hon för första gången upptäckte den härliga känslan att cruisa fram på gatorna med en longboard…nu är hon redan fast, vill åka hela tiden, fortare, längre och svänga mer.

Så här i semestertider passade jag på att prova på något nytt och använda då kameran i min iPhone, och spelade in ett 10-tal små filmfrekvenser medans hon övade och körde fram och tillbaka på gatorna med longboarden, samt en liten kort intervju som vi gjorde när hon tog en paus på trottoarkanten.

Musiken hittade jag på soundcloud.com som är en fantastisk tjänst och ett nätverk där ljud- och musikfiler delas, där finns också en hel del musik under Creative Commons licens…perfekt till en liten hemmavideo som denna.

Gjorde en startbild och några avslutningsbilder till filmen och klippte sedan ihop allt med gratis-programmet Pinnacle VideoSpinn, som är relativt enkelt att använda och går snabbt att lära (om du googlar hittar du flera länkar till gratis trailversioner).

Visst tar det lite tid när man är ovan att jobba både med rörlig film och nya programvaror, men det är inspirerande, utvecklande och roligt.

Och naturtligtvis så blir inte resultatet något mästerverk, utan både hoppigt, snäva klipp, hårda övergångar etc men ändå helt ok med tanke på att det var första gången vi gjorde det och det lockar absolut till fler tillfällen och fler filmer.

Filmen gör sig klart bäst att se i en iPhone eller annan smartphone i storleken 3 tum eller liknande.

Vill naturligtvis ge massor av extra cred till Tuva som var grymt cool framför kameran och superduktig på att åka longboard. Hon utvecklades sig massor under hennes första dag på brädan…hon är bara sex år och blir en bättre åkare före varje dag!

Nu sparar hon till en alldeles egen bräda!

Har du några tips, förslag eller erfarenhet från liknande filmprojekt får du gärna dela med dig, oavsett om det gäller saker/synpunkter direkt i min film, klippning, programvaror, musik…eller vad det nu kan vara.

Tack för att du tittade och läste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close