Illustrationer


Ballerina Dancer
”Ballerina Dancer”

”Ballerina Dancer” är min illustration och en tolkning för tema ”Matisse” där jag naturligtvis hämtat inspiration från flera av den franska konstnären Henri Matisse verk bl a ”Blue Nude”,  ”Femme A L’amphore” , ”The flowing hair”.

Indian
”Indian” 

”Indian” är min illustration för tema ”Spretig” och är helt taget och skapat från en egen idé med utgångspunkt för en färglad mohikan-frisyr.

De båda illustrationerna är två tolkningar som jag har skapat för något som kallas för Teckningsutmaningen (som du kan läsa mer om längst ner i inlägget).

Maja Larsson som driver Fotosöndag är en mycket duktig konstnär, illustratör och kreatör, väckte min nyfikenhet att använda iPaden som digital skissblock.

Men nej, det var säkert 15 år sedan jag tecknade, skissade och målade senast, det kändes helt enkelt för långt bort och lite för läskigt att ge sig ut på denna tunna och hala is.

Efter att följt Maja och ett gäng andra vänner på nätet under flera månader blev suget och längtan för stor.

Så för några veckor sedan tog jag tag i saken, köpte och laddade ner appen SketchBook Pro på paddan..och oj vilket roligt och redskap.

En palör och kreativ verktygslåda fylld med papper, pennor, tusch, pasteller, penslar, sudd, färger…allt  smidigt samlat i min Ipad. När jag tecknar och målar i SketchBook, använder jag min penna en Bamboo Stylus Pen som har en fin naturlig känsla som svarar fint mot ytan.

Det känns så roligt och fint att ha hittat tillbaka till mitt tecknande och målande, men också på ett nytt sätt som ger mig möjlighet att utvecklas och växa kreativit. En lite annorlunda arena men också ett jättebra komplement till mitt stora intresse runt fotograferingen, som jag kan variera och vila i om vart annat. Ombyte förnöjer!

Teckningsutmaningen är en samling kreativa människor som genom sina illustrationer, skisser, teckningar och målningar gör sina konstnärliga tolkningar på 30 förvalda teman under en månad. Du väljer själv vilka och hur många teman du vill vara med på ochpå flickr kan du titta på gruppens samlade tolkningar och alster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close