I Wish You a Happy Summer


Tisdagen bjuder på strålande sol när jag åker till Mariebergsskogen och den fina gamla anrika friluftsteatern som har pyntats med lövade björkar och ballonger. Idag har Engelska Skolan i Karlstad skolavslutning och min dotter Jenny går ut 6:e klass.

Jenny med bästa klasskompisar på skolavslutningen

Det är en dag fylld med förväntan och glädje men också med lite vemod, då den klassen med alla bra kompisar redan efter ett år ska splittras och delas upp i nya klasser inför högstadiet eller Senior School som det heter.

Skolavslutningen fick också en liten extra krydda, när Jenny igår kom hem från skolan och berättade att rektor Mr Dalin hade frågat om hon med kort varsel kunde tänka sig att hålla ett avslutnings- och sommartal som representant för eleverna på skolan? …då den planerade talaren av okänd anledning kastat in handduken.

”Klart jag vill och kan!” – Svarade Jenny på stående fot.

Så efter fotbollsträning och middag igår kväll gick hon till sitt rum och skrev ner avslutningstalet,  som hon idag levererade på scenen framför drygt 250 klasskompisar, elever, lärare och säkert 400 föräldrar och släktingar i publiken….dessutom på engelska.

Så himla bra och modigt gjort av henne!

Kunde naturligtvis inte vara mer stolt där jag satt i publiken med klump i halsen och lyssnade på min dotters fina tal om året som gått och önskan till oss om en fin stundande sommar. Phu!

Avslutningen på talet filmade jag med min iPhone och det lät så här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close