QBIK f05 – Poolspel på Västerstrands IP


2QBIKf05_DSC02049
Det är en härlig söndagsmorgon med strålande sol och dagg i gräset när Lars-Erik och jag förbereder dagens poolspel på Västerstrands IP.

Än är det lugnt och stilla, men om en och en halv timme drar de första matchen igång och då kommer det att vara fullt drag på och runt fotbollsplanerna.

Förutsättningarna är de bästa tänkbara!

5QBIKf05_DSC02080
Klockan är 10, flaggorna är hissade, lagen är på plats, publiken står längs långsidorna och domarna startar matcherna…nu kör vi igång poolspelet för flickor f05 på Västerstrands IP.

4QBIKf05_DSC02055Full fart direkt från början när QBIK blå anfaller i dagens första match mot Råtorp (QBIK har två lag ”blå” och ”vit” med i poolspelet).

3QBIKf05_DSC02054Det är en jämn match med högt tempo som böljar fram och tillbaka, med många chanser åt båda lagen.

6QBIKf05_DSC02060Det är inte så himla lätt att göra inkast så att det blir rätt, då måste man få lite hjälp av en ledare som berättar hur det ska gå till.

5QBIKf05_DSC02057Råtorp är på riktigt spelhumör idag och drar längsta strået och vinner matchen, men QBIK-tjejerna gör en bra match och kämpar riktigt bra.

8QBIKf05_DSC02062Nu spelar båda QBIK-lagen samtidigt. Det ”blå” laget möter IFK Skoghall (på den här planen), ett riktigt klassiskt fotbollsderby, och på andra planen möter QBIK ”vit”, Nyedshov från Molkom.

9QBIKf05_DSC02069QBIK pressar på direkt från start och även det här är en mycket jämn och spännande match med mycket chanser åt båda lagen. QBIK tjejerna är revanchsugna och är i ledning i paus.

7QBIKf05_DSC02061I andra halvlek reducerar Skoghall både en, två och tre gånger, innan QBIK får grepp om matchen igen och gör några mål till. Det blir till slut seger till QBIK i matchen mot Skoghall.

I andra matchen som QBIK ”vit” spelar mot Nyedshov blir det förlust i första matchen för dagen.

11QBIKf05_DSC02072Nu är det dags för QBIK ”vit” att spela sin andra match för dagen. Båda lagen har blåa tröjor och QBIK spelar då med gula västar. Även den här matchen är mycket jämn med många målchanser åt båda lagen.

10QBIKf05_DSC02071Solen skiner från en klarblå himmel och spelarna svalkar sig i kallt vatten mellan bytena. Här har Lisa precis tagit ett svalkande dopp i hinken.

12QBIKf05_DSC02073Nomie balanserar bollen på kanten, innan hon klackar den vidare och sätter fart mot mål.

12TuvaPåSprångQBIK och Tuva anfaller omgiven av spelare från Slottsbron.

1QBIKf05_DSC02077QBIK-ledare och avbytare hejjar på sina lagkompisar…och några passar på att gå på händer vid sidlinjen.

14QBIKf05_DSC02075Här försöker QBIK-spelarna tas sig förbi ett kompakt Slottsbron försvar.

13QBIKf05_DSC02074Båda lagen kämpar hårt i matchen och springer både fort och mycket, QBIK drar längsta strået idag och vinner matchen mot Slottsbron.

Det blir en seger och en förlust för både det ”blå” och ”vita” QBIK-laget idag. Resultaten spelar ingen roll, men det är bra att de får känna på att både vinna och förlora.

De har verkligen kämpat och spelat riktigt fin fotboll, och det är fantastiskt kul att få vara med som ledare och se hur de hela tiden utvecklas både som spelare och som lag.

Tack alla spelare, ledare och publik för en härlig dag med poolspel på Västerstrands IP, utan er hade det ju inte blivit något…och vad jag har hört, så tror jag de flesta som har varit här idag har haft en riktigt bra och rolig fotbollsdag i solskenet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close