Retro och second hand i Göteborg


Pop GöteborgPop Boutique Göteborg

I helgen har jag varit i Göteborg med Anna där vi startade fredagen med att se Weeping Willows turnépremiär på Pustervik. Läs mer om turnépremiären i mitt blogginlägg – Weeping Willows 28 mars Pustervik, Göteborg
Under lördagen njöt vi av sol, shopping och vårkänslor på Göteborgs gator och uteserveringar.

Vårt fokus för shopping var att besöka några second hand- och Vintage-butiker, så blev det också!

Och jag kan rekommendera både Pop Boutique och Ragtime, som båda ligger på Magasingatan som också är ett mysigt område för en fika eller lunch.

Här i kvarteren har Håkan Hellström ramlat omkring vilket han också skriver om i låten ”Magasingatan” från skivan ”Ett kolikbarns bekännelser”:
”Och jag gick ner mig på klubben på Magasinsgatan
Där jag drog mig själv för dig i smutsen och folk log åt mig bakom ryggen
”Titta på den där clownen, han är alltid sådär”
Och du – så vacker att Sinatra skulle ha fallit vid dina fötter”

Gråtande pojke

Översta bilden är från kassan i butiken Pop med mycket retro och detaljer är min tolkning för Fotosöndag och är en mer symbolisk bild där jag slår ett slag för återanvändning genom second hand och Vintage-butiker som har ett roligt och varierande utbud.

Det finns verkligen en sund tanke och flera viktiga perspektiv med återvinning och återanvändning i dagens konsumtionssamhälle, där vi ofta slänger och köper nytt…trots att det inte finns några fel eller är utslitet, utan mer för att vi kan och har råd.

Ja, jag kom hem från Göteborgshelgen ekiperad med både ny jacka och kavaj…och full med vårkänslor!

En reaktion till “Retro och second hand i Göteborg

  1. Absolut. Second hand är självklart värt att spana in vart man än åker i Sverige. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close