Midsommardagen vaknar i Ransäter


Fältet_Webb_DSC_9747Nu har det gått ett par timmar sedan vi dansade schottis hem på landsvägen medans fioler och dragspel tonade ut i natten.

Det har varit en fantastisk rolig kväll och natt tillsammans med Anna i ett härligt midsommarfirande vid Ransäters Hembygdsgård.

Klockan har precis passerat halv fem på morgon när jag tar stigen ner genom ravinen till Klarälvens strand för att se solen väcka det Värmländska landskapet.

SoluppgångKlarälven_webb_DSC_9727Jag sätter mig vid älvkanten och bara njuter av allt det vackra, samtidigt som den ljumma solen värmer mitt ansikte.

En bäver simmar sakta förbi och när den ser mig slår den hårt med svansen mot vattnen, och med en smäll försvinner den för att strax efter dyka upp ett tjugotal meter längre ute i älven. En fin känsla av närhet med naturen.

Bågbro_Webb_DSC_9737En timme senare promenerar jag stigen upp mot kyrkan igen och går tillbaks till vår stuga för att få några timmars sömn.

Skog_Webb_DSC_9751Innan jag stänger dörren om mig står jag en stund utanför stugan och ser ut över de solupplysta fälten och den gröna skogen som sträcker ut sig över vidderna.

Midsommardagen har vaknat i Ransäter och det är dags att sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close