Hjältar


 

Pippi Långstrump

http://www.flickr.com/photos/jetuma/5421429478/

Mitt första bidrag till veckans tema ”Hjälte” för Fotosöndag blir helt enkelt en tolkning av: 
Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump”

_..och så skapades Superman

Mitt andra bidra till temat ”Hjälte” blir helt enkelt födelsen av superhjältarnas superhjälte the one and only: ”Superman”.

På biblioteket hittade jag en samlingpärm med den första tidningsupplagan där Superman skapas. Därför kallar jag också bilden ”…och så skapades Superman”.

Funderade en del under slutet på veckan vad ordet hjälte betyder för mig och de första tankarna och idéerna som trillade ner var någon form av superhjältar med extraordinära krafter och förmågor, vars uppgift på något sätt är att bidra till kampen om ett rättvisare samhälle.

När tankarna mognade framåt helgen inser jag naturligtvis att de verkliga hjältarna är ”vardagshjältarna” som går på gatorna runt omkring oss. Då tänker jag ”vanliga” människor som på något sätt verkligen bidrar och utan instinkt handlar på ett sätt som bidrar till en större helhet i samhället, utan att i första hand sätta sig själv i fokus.

För mig fanns det liten möjlighet att fånga den här typen av bild under helgen, så jag förverkligade helt enkelt de första idéerna som ramlade ner i skallen. De påhittade hjältarna.

Och sannerligen, de här hjältarna ska verkligen inte underskattas! Den påverkan och de intryck vi får av deras hjältedåd och gärningar, kan vara just det som gör att vi tar steget fullt ut och blir samhällets vardagshjältar som gör skillnad i den riktiga världen .

Så tänker jag.

Naturligtvis finns mina tolkningar också på mitt konto på flickr och uppladdad i gruppen för fotosöndag.

Den här veckan är temat en combo tillsammans med ”Fotografer för livet” som drivs av Helena Eriksson (@helena1973), så naturligtvis är bilden också uppladdad till denna gruppen på flickr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close