Rekvisita


http://www.flickr.com/photos/jetuma/5400524756/

Mitt första bidrag och tolkning till veckans tema ”Rekvisita” för Fotosöndag kallar jag för ”Mannequin”, som också är det engelska ordet för skyltdocka.

135 mm
http://www.flickr.com/photos/jetuma/5400989855/

Det andra bidraget är mer knutet till foto och illustreras här i form av en filmrulle, som i de analoga kamerorna är en förutsättning att fotografera. Den här bilden kallar jag helt enkelt för 135 mm.

Jag funderade en del på vad rekvisita egentligen kan vara, och för mig står dörren ganska vidöppen för egna tolkningar. I stort sett allt som används för att göra eller skapa något, men också saker och attribut som associerar till skapandet är rekvisita i min värld.

Visst den närmaste kopplingen går till foto-, teater- och film-skapande, men för mig är rekvisita mycket mer än så t ex pennor, penslar, kritor, musikinstrument, verktyg, köksredskap, ja i stort sett alla redskap som används för att skapa något.

I filmen ”The Truman Show” där Jim Carrey spelade huvudrollen var hela hans liv rekvisita.

Med det vill jag säga; att allt vi tar foto av och avbildar med våra kameror är en form av rekvisita. Så tolkar jag veckans tema, som triggade igång massa kreativa tankar och idéer.

Naturligtvis finns mina tolkningar också på mitt konto på flickr och uppladdad i gruppen för fotosöndag.

Här nedan kan du kika på några alternativa bilder jag tog med rekvista i tankarna.

Den översta är en installation på Värmlands Museum med rekvisita från Karlstads äldsta café – Café Royal och klockan har skruvats tillbaka till någon gång på 50-talet.

Nedersta bilden är den också hämtade från Värmlands Museum och den pågående utställning ”Mönsterkraft” av 10-gruppen som firar 40-år. I utställningshallen finns en skaparverkstad där barn och ungdomar kan vara kreativa och utrycka sig i färg och form.

Cafe Royal

Mönsterkraft

2 reaktioner till “Rekvisita

  1. Jag gillar verkligen dina tankar kring rekvisita och hur man kan tolka det. Dessutom väldigt snyggt plåtad filmrulle 🙂

    1. Tack för din kommentar Göran och kul att du gillade bilden på filmrullen. Det är alltid roligt med lite respons på inläggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close