Vinter i Värmland


Vinterbild

Vinterbild2

Vinterbild3

Vinterbild4

Vinterbild5

Vinterbild7

Efter två dagars snöoväder vaknade jag idag till en fantastisk vinterdag med -7 grader, strålande sol, klarblå himmel och i stort sett vindstilla.

Ingen tvekan! Den här dagen måsta bara tas vara på. Under det mörka vinterhalvåret är det extra viktigt att ta vara på ljuset som ger oss energi och får oss att må bra (läs mer om ljusets betydelse).

Jag gillar att bara gå rakt ut i skogen tills allt ljud av staden och trafiken försvinner, och så fick det bli idag. Men det var inte utan en rejäl insats då jag spårade i drygt en halvmeter djup snö,  så efter ett par kilomter var jag rejält varm och anfådd.

Hittar en perfekt skogsglänta där jag gräver ur en sittplats i snön och vilar mig mot en tall där vintersolen värmer skönt i ansiktet. Nu smakar det riktigt bra med kaffe och mackor.

Det enda som hörs är snö som faller ner från träden när solen värmer träden, och till att börja med är tystnaden så påtaglig att det känns obekvämt och stressande. Kanske ska dra på Spotify i lurarna? Nej, naturligtvis inte!

Det så vacker att jag knappt vågar och vill andas för att inte störa stunden och tystnaden.

Efter några minuter har jag acklimatiserat mig, andas normalt och kan bara njuta av den här underbara vinterdagen i Värmlandsskogen.

Shit va gött dä va idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close