Grand Prix 2011 – Omgång 3


Nu har jag skickat in två porträttbilder till omgång tre i fototävlingen Grand Prix 2011 (som arrangeras av fototidningen Kamera & Bild).

Jag är medveten om att min chanser till att överhuvudtaget få en placering är minimala, men skulle jag få ett omdöme på någon av bilderna blir jag grymt stolt.

Oavsett vad resultatet blir så är förarbetet och processen med att kritiskt tänka och välja ut bilder ett sätt att utveckla mig och mitt bildseende, vilket i förlängningen förhoppningsvis också kommer att göra mig till en bättre fotograf.

Domare för den här tredje omgången är porträttfotografen Sara Mac Key. Och så här skriver tidningen Kamera & Bild i en intevju med Sara: ”Sara Mac Key älskar bilder med en tydlig koncentration i uttrycket och för att vinna hennes gillande bildmässigt ska du vara ärlig mot dig själv och dem du fotograferar.”

Just utifrån de här parametrarna gjorde jag mitt bildval som blev följande bilder.

Girlpower

Mycket känslor och kraft i den här bilden som jag kallar för ”Girlpower”

Artic girl

Bilden som jag kallar för ”Artic girl” är ett mer klassiskt och traditionellt porträtt där jag framför allt är nöjd med uttrycket, blicken, ögonen och munnen.

Vad tycker du om bilderna?

2 reaktioner till “Grand Prix 2011 – Omgång 3

  1. Lycka till! Den första är super!!! 🙂

    1. Tack, vad glad jag blir!

      Ja, den första bilden är en ögonblicksbild på min dotter Tuva som spontant visar sina känslor på ett sätt som bara barn kan göra.

      Jag höll på att fota något helt annat när jag såg att hon blev upprörd över något och riktade då bara om kameran och knäppte bilden, som satt rätt ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close