Vandring i Kilsravinerna


Kilsravinerna
Försöker att uppleva vandringslederna i min omgivning och idag är det dags att upptäcka Kilsravinerna som ligger cirka två mil utanför Karlstad (i just Kil).

Vi ställer bilen vid en parkering längs med riksväg 61 och kliver in genom grinden till ravinerna och leden som är uppmärkt med orange markering.

Strax är vi inne i skogen och går ut på en kam där ravinerna ligger på båda sidor, samtidigt som stigen leder oss ner i dalen.

Det var för 10.000 år sedan när inlandsisen smälte undan som ravinerna skapades av allt smältvatten som gjorde stora fåror i landskapet.

Växtligheten är rejäl och blandas med blommor, mossa och ormbunkar, men också en hel del höga brännässlor som gör att vi bränner oss på benen och får lyfta armarna högt på några ställen.

Det är verkligen en speciell natur här, men jag är bortskämd med naturupplevelser så jag ramlar inte omkull av beundran.

Så klart är det en upplevelse jag inte vill vara utan och jag är glad för att ha varit här.  Och det finns också en led på drygt 2 mil som går mellan Skutberget i Karlstad och Kil genom ravineran, som jag gärna kan tänka mig att springa. Det får bli nästa utmaning!

Kilsravinerna är väl värt ett besök och är fin utflykt med rejäla kuperingar och vacker natur.

Kilsravinerna
Här nere är det ett annat landskap nästan lite tropisk klimat med hög luftfuktighet nu på sommaren.

Det är orörd och vild natur där träd ligger välta lite huller om buller över vattendragen som skapar lite känsla av nordisk träskmark.

Visst finns det markeringar för leden, men på vissa ställen är den lite otydlig och vi vet inte riktigt vilken stig vi ska ta när den delar sig.

Kilsravinerna

Kilsravinerna  

Kilsravinerna

Kilsravinerna

 

Här kan du läsa mer om Naturreservatet Kilsravinerna och även ta del av kartor över området och lederna:

Kils kommun – Kilsravinerna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close