Morgondagg


Morgondagg i gräset

Veckans tema för fotosöndag är ”rund” och det är här är mitt bidrag och tolkning.

Hade ingen aning om vad jag skulle fota när jag vaknade upp i morse, men när jag gick ut på en morgonpromenad med brorsans hund upptäckte jag de glittrande diamenterna i gräset när morgonsolen speglade sig i daggen över gräsmattan. Då visste jag!

In och hämtade kameran och grämde mig lite över att jag inte gjort slag i saken att investera i ett macro objektiv, men min fasta Nikkor 50 mm gör ofta ett duktigt jobb och brukar också leverera en fin bokeh (d v s en bakgrund med fin oskärpa).

De runda vattendropparna i morgondaggen blir med andra ord min tolkning av veckans tema.

Bilden finns som vanligt också på mitt konto på flickr och är naturligtvis uppladdad i
gruppen för fotosöndag

En reaktion till “Morgondagg

  1. En tanke vore att skaffa ett samyang mf 85/1.4 istället för ett macro-objektiv. Närgärnsen är lite dålig (ca 1 meter), men kortare skärpedjup eller skarpare bilder är svårt att få för samma peng, och med en bra kamera kan man plåta/filma handhållet nattetid med det objektivet. Bokeh’n är mer eller mindre perfekt cirkulär så det blir extremt mjuka bilder i 1.4, nerbländat till 2.8 blir det lite mer att man ser cirklar eller spräckliga mönster i oskärpan. Har flera sådana bilder på mitt flickr om du vill kika på om du gillar hur dess bokeh beter sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close