Inspireras av Bildradion


 

bildradion.se

Känner du till Bildradion?

Inte? Ja, då är det verkligen dags att du upptäcker den här lilla pärlan, den kommer att förgylla ditt fotointresse….det kan jag garantera!

Men vad är bildradion.se för något?

Bildradion.se är en Podradio dvs program/avsnitt som du gratis kan ladda ner i din dator, telefon eller mp3-spelare.Göran Segeholm

Mannen bakom bildradion.se är ingen mindre än Göran Segeholm, som med intressanta reportage och spännande intervjuer delar med sig av sin kunskap och syn på olika frågeställningar inom bildseende och fotografering.

Göran Segeholm är fotograf, skribent, lärare inom ”fotografi och visuell kommunikation” och inte minst författare bl a till boken ”Konsten att ta vinnande bilder”, vilket för övrigt är utmärkt bok som hjälpt mig att utveckla mitt fotointresse!

Flera av podradio-programmen har verkligen inspererat och fått mig att tänka på fotografering och bilder på ett nytt sätt, eller kanske på ett annat sätt.

Några gulkorn som jag gillar extra mycket bland programmen är:

  • Intervjun med Henrik Montgomery som mycket intressant berättar om sitt fotoprojekt där han följt Fredrik Reinfeldt under två år. Utmaningar och ögonblick som han upplevt under projektet, sitt förhållningssätt till bildjournalistik och inte minst bakgrunden om sin bild som fick utmärkelsen ”Årets bild” .
  • Intervjun med Moa Karlberg som med projektet ”Ser dig se mig” stod gömd bakom ett stort skyltfönster med spegelglas och fotograferade människor i hemlighet där personerna och motiven i fråga var omedvetande. Vad har du för etiska och moraliska regler när du fotograferar och vart går gränsen för vad som är ok eller övertramp? 
  • Intervjun med Jens Olof Lasthein i form av de tre korta filmer med diskussion om blickfång och komplexitet runt fotografering, med Jens bok ”White sea, Black sea” som grund och referens.

Jag rekommenderar varmt att du laddar ner några avsnitt av bildradion.se och lyssnar på dom när du är på väg till jobbet, under kvällspromenade, på joggingrundan eller bara hemma i köket och hoppas att du inspireras lika mycket som jag har gjort!

3 reaktioner till “Inspireras av Bildradion

  1. Kan inte annat än hålla med; Göran Segeholms Bildradio är verkligen värd att lyssna på. Än bättre är att delta i kursen Visuell Kommunikation. Gick den första upplagan av kursen och det var många underbara fotostunder med framför allt Görans ”föreläsningar” och intervjuer.

    1. Åh, det låter fantastiskt bra! Jag har precis kommit in på kursen och ser verkligen fram emot hösten, men först ska jag njuta lite mer av sommaren 🙂 Tack för kommentaren och hoppas du också har en fin sommar med lite ledighet och semester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close