Status


Looking For Money
Det här är min tolkning för Fotosöndag och tema ”Status” (som också finns på mitt flickr-konto).

Gatorna är folktomma så här på morgonen och mannen på bilden går systematiskt från papperskorg till papperskorg och letar efter burkar och flaskor bland skräpet som natten lämnat efter sig.

Kanske är letandet efter pantbara burkar och flaskor ett sätt att få pengar till mat och hyra?

Bilden är ett ögonblick fångat i Karlstad under söndagsmorgonen,  jag känner inte mannen och har heller ingen aning om hans sociala status.

När jag hör ordet ”status” är det just social status som mina tankar börjar kretsa runt (så här definierar Wiki social status)

Det här handlar inte om att vissa människor är viktigare eller bättre för att man tillhör olika sammhällsklasser, utan snarare om människors olikheter som det är mycket viktigt att respektera, ta ansvar för och se till att alla får plats i vår tillvaro och samhälle…oavsett vilken utbildning man har, har jobb eller inte, fattig eller rik, frisk eller sjuk.

En annan typ av status handlar mer om ett medicinsk tillstånd på en person, och det blir min alternativa tolkning.

Som av en slump…och så passande dök det upp en ambulans i utryckning när jag och min dotter tog morgonpromenaden genom stan.

Ambulans

När jag vaknade idag visste jag inte om jag skulle hinna med att fota temat idag och heller inte vad jag skulle fota. Men när jag ändå tog med kameran och tog en morgonpromenad med min minsta dotter, dök bilder och situationerna upp framför mig. Måste nog säga att det blev två bra dokumentära tolkningar för temat, som jag känner mig nöjd med.

Vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close