Farväl


Barkbåt

”Vi skiljs endast åt för att mötas igen” tycker jag är ett fint och passande citat av den brittiske poeten John Gay.

Efter att Maja tidigare i veckan skrev det fina men också så tragiska inlägget om Jörgen CJ Vibergs bortgång, fick tema ”Farväl” en annan betydelse och helt andra proportioner.

Att ta fram en bild som jag på något sätt skulle kunna bli nöjd med och som skulle göra sig rättvis kändes som en omöjlig uppgift och länge tänkte jag över om jag verkligen skulle bidra med en bild den här veckan.

Men istället för att försöka kräva det omöjliga av mig själv rent bildmässigt, så tänkte jag lite annorlunda där bilden blev en del av helheten, men där stunden istället hade en större betydelse.

Jag och min 5-åriga dotter Tuva bestämde oss för en liten utflykt och tog en härlig promenad till ett av Karlstads finaste platser – Göteborgsudden. Lördagen var en fin, nästan vindstilla höstdag om än lite disig och grå, precis som det kan vara i november.

Väl framme fikade vi och byggde en barkbåt som vi sedan sjösatte vid klipporna och tog faväl av när båten drev ut mot öppet vatten. Lilla Tuva vinkade hej då på sitt sätt och jag tog ett symboliskt farväl till min vän på fotosöndag.

Det var en fin stund och kändes som ett fint sätt att hedra Jörgen på.

Farväl

Den nedersta bilden valde jag som mitt bidrag till Fotosöndag och tema ”Farväl” (och finns då också på mitt flickr-konto och i flickr-gruppen Fotosöndag).

2 reaktioner till “Farväl

  1. Gillar den övre bilden jättemycket också! Där är båten på väg mot en ny strand, också fin symbolik!

    1. Tack! Ja, med omständigheterna så blev det en fin stund som också gjorde bilderna till sin rätt i sammanhanget. Jag gillade din bild också. Enkelheten och utsnittet som egentligen inte avslöjar så mycket, men ändå alldeles tillräckligt för att alla ska förstå. Fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close