Året av Terje Hellesø


Tidigare i höstas köpte jag fotoboken ”Året” av den erkände naturfotografen Terje Hellesø, som tyvärr blivit mer ökänd som den bildmanipulerande naturfotografen.

Året - Terje Hellesø En naturbild varje dag under ett helt år, var ett fotoprojekt som Terje genomförde 2006 och som resulterade i boken ” Året”.

Alla som har försökt sig på liknande projekt vet att det i stort sett är omöjligt att  leverera kvalitétsbilder 365 dagar i sträck, och visst blir även här kvalitet lidande av kvantitet…även om det är något som Terje själv tar upp i boken och försöker att undvika, men så är det.

Trots allt tycker jag det är en fotobok med många fina bilder, där jag särskilt gillar de typiska Terje-bilderna som är av lite mer abstrakt karraktär och som har ett drömlikt skimmer över sig.

För mig blir boken en källa för inspiration och ger mig lite nya idéer på hur jag själv kan tänka och använda kameran när jag är ute i naturen och fotar.

Visst kommer det alltid att ligga en skugga över Terje och hans bilder efter avslöjandet och erkännandet av att han medvetet manipulerat en del av sina bilder och på så sätt också svikit många av oss som beundrat hans bilder.

Om du kan konstatera det här faktum, men ändå kan se de fina bilderna Terje har tagit, så tycker jag att boken är väl värd de 109 kronor som den kostar att köpa på Naturum i Mariebergsskogen i Karlstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close