Converse


ConverseConverse är min tolkning till tema ”Sko” för Fotosöndag (bilden finns också i mitt album på flickr).

Det behövdes egentligen inte så mycket tankeverksamhet för att veta vad jag skulle fota och fokusera på för det här temat.

När jag hör ordet ”skor” är det första jag tänker och accosierar till naturligtvis; Converse! Det handlar inte bara om skor, utan också om en livsstil! Min slitna nötta Converse är en familjemedlem….det är jag, mina två döttrar och mina converse!

Utmaningen utifrån valet av motiv, var att hitta en rättvis komposition och som jag också kunde få ut något och lära mig av. Så till det här temat tänkte jag testa lite produkt och livsstilsfotografering a´la Converse style!

Som så många gånger förr frågade jag min dotter Jenny om hon ville vara min modell för en photoshoot!

Och precis som jag,  är hon såld på Converse…så jag behövde inte tjata direkt. Nu skulle vi ”bara” hitta en bra miljö att fota i och pratade lite fram och tillbaka om olika alternativ, en trappa, kanske skolgård, fabrik, industrihamnen osv.

Till slut kom vi fram till gamla bangården vid järnvägsstationen, en lite ruffig miljö med betong, tegel och lite graffiti, helt enkelt lite urban miljö och passande för det stuk på känsla vi var ute efter.

För att rugga upp känslan ytterligare och få en ännu skönare streetkänsla och mer grunge, jobbade vi vidare med bilderna i datorn och ökade upp exponering och kontrast en hel del, samt adderade en del brus.

Vi blev rätt nöjda med resultatet! Vad tycker du?

Här kommer några extra bilder som vi tog på Converse-temat:

Converse
Converse
Converse Thomas Sabo

2 reaktioner till “Converse

  1. Hej! Varför denna kärlek till Converse? Vad är det som du tycker är så speciellt med dem så att du t o m kan kalla dem för familjemedlemmar… 🙂 nyfiken 🙂

    1. Hej Emma! Tack för kommentaren och för nyfikenheten 🙂 För mig har Converse varit en sko jag använt regelbundet i säkert 20 år och jag gillar den framför allt för att den är så tidlös och inte påverkas av andra trender. Jag är nog en ganska ”tråkig” person när det gäller mode och klär mig i 9 fall av 10 i jeans, t-shirt eller kortärmade skjorta och så naturligtvis Conversen….året runt, år efter år. Kanske förutsägbart och tråkigt, men för mig en stil jag gillar, trivs i att bära och kan identifiera mig med. Har inte du några favoritjeans, skor eller annan accessoar som du gillar och kanske kan identifiera dig med? På jobbet, privat eller när du idrottar? Ha en fin kväll! /Mattias med Conversen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close