Film Noir


Film NoirDet här är min tolkning till tema ”Film Noir” för Fotosöndag (som också finns på mitt flick-konto).

Jag har tidigare aldrig tänkt ”Film Noir” ur ett bildligt perspektiv för stillbilder, utan bara i sitt typiska coola uttryck i filmen.

Det gjorde att jag till att börja med var lite trevande och funderade på hur jag skulle genomföra det här uppdraget, på ett sätt som också sätter min prägel på bilden.

Under lördagen började aktivt fundera på vad och hur jag skulle göra min tolkning, vilket jag ibland gör genomatt skriva ner de associationer som först kommer upp i huvudet när jag känner och smakar på ordet.

När jag gjorde det här blev det inte helt oväntat typiska ord som; Skuggor, konstraster, hatt, cigarett, katt och natt som hamnade på pappret.

Hmm…någon katt har jag inte, så den gick bort ganska fort, men resten kändes som bra och rimliga attribut för min tolkning.

Frågan var också var jag skulle hitta eller kunde skapa en miljö som fungerade för bilden och först tänkte jag gå upp till vindsföråden i vårt hus som är en skum miljö…men jag hamnade till slut i dotterns rum med en gammal nedmonterad persienne som jag riggade upp, samlade ihop bohagets lampor och skred till verket för att skapa en bra och spännande komposition med en personlig prägel.

Efterarbetet och bildbehandligen gjorde jag i Photoshop genom att konvertera bilden till svartvitt i funktion ”Övertoningskarta” och sedan la på brus och kontrast i filtret ”Kornig film”. Klart!

Jag är nöjd med min bild och tolkning för temat, som dessutom genom komposition och bildbehandling fick ett personligt uttryck och prägel.

Måste också kommentera Fotosöndag och det fantastiska i att få vara en del av det här kollektiva skapandet. Det fungerar som min motor i fotointresset och är samtidigt galet kul och utvecklande!

Jag hade aldrig i min fantasi kommit på att fota det här temat själv och om tanken ändå hade flugit förbi, hade jag nog aldrig tagit mig för och skapat bilden.

Tack alla ni som gör Fotosöndag till vad det är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close