I ljusets sken


Lit in the Dark
”I ljusets sken” är min tolkning av ”Ljussatt” som är veckans tema för Fotosöndag (bilden finns som vanligt också på mitt flickr-konto).

Min tanke var är att skapa en intressant och spännande bild genom att använda mörker och ljus på ett sätt som hjälper till att skapa konturer och kontraster som lyfter fram ansiktet på ett fint sätt ur mörkret och svärtan.

Jag provade lite olika toner och nyanser för bilden, som till slut fick en mycket svag blå ton i högdagern och en del brus som gav helheten en bättre karaktär, samtidigt som det dolde lite av det ”dåliga” bruset som kameran trollade fram i mörkret.

Modellen är min dotter, som också gett stitt godkännande att använda bilden på bloggen och som min tolkning för Fotosöndag.

Jag hade flera andra mer eller mindre tokiga bildidéer till det här temat; med allt från att sätta på mig en tomtemask och tända eld på skägget, till att fota en soluppgång.

Just soluppgången blev en alterantiv bild för temat och fin naturbild som du kan se längre ner i inlägget. Solen strålade mellan trädendenna vackra adventsmorgonen nere Kroppkärrssjön i Karlstad, men personligen kände jag mer för den svartvita porträttbilden…inte så mycket för att det är min dotter, utan mer för känslan och det visuella uttrycket.

Vad tycker du?

Vilken vilken bild hade du valt som din tolkning – Porträttet eller naturbilden?

Soluppgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close