Skogens glitter


Regndroppar

Skogens glitter är min tolkning av tema ”Glitter” för Fotosöndag (bilden finns som vanligt på mitt flickr-konto och naturligtvis i fotogruppen).

Jag hade många tankar till temat den här veckan, med allt från sprakande tomtebloss, till glittrande stadssken i natten.

Men på lördagen bestämde jag mig istället för att hitta en mer jordnära tolkning och tog med mig kameran ut i skogen på en promenad.

Väl ute i upptäckte jag ganska snabbt alla vattendroppar som hängde i skogens alla träd och glittrade. som om naturen själv hade börjat pynta sig inför julen.

Temperaturen låg runt nollan och vattendropparna började på eftermiddagen sakta men säkert att frysa till is men behöll ändå sitt vattenblänk. 

Efter många fotade vattendroppar hittade jag till slut mitt träd en bit in i skogen, som också blev min tolkning och mitt bidrag till fotosöndag den här veckan. 

Bilden valde jag att konvertera till svartvitt med en lite blå ton och drog sedan ner exponeringen en aning, samtidigt som jag ökade intensistet, kontrast och svärta för att lyfta fram de glittrande vattendropparna på ett bättre och finare sätt.

Tog också en helt annan typ av bild på en halvfrusen vattensamling som börjat bilda iskristaller och som på ett mer abstrakt sätt bildar en annan form av glitter.

Blåis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close