Grung Hair


Grung Hair

”Grunge Hair” är min tolkning av tema ”Vind” för Fotosöndag (bilden finns också på flickr).

Från fredag kväll fram till söndag förmiddag har jag varit unplugged från datorer, iPads, Smartphones och kameror då jag avlade ett löfte och medverkade i The National Day of Unplugging (inspirerad av @pernillan).

Jag valde då att testa något nytt och frågade min dotter om hon kunde tänka sig att vara modell för min tolkning  för Fotosöndag, vilket hon gjorde en ”like” för! Jag berättade hur jag tänkte runt min tolkning och två minuter senare hade jag bilden på min iPhone.

En ung kvinna i rörelse och håret fladdrande i vinden kan tolkas på många sätt! Tanken med kompositionen är att bilden ska vara öppen för fri tolkning!

Att ta en bild med telefonen och ”bara” använda en app för att redigera bilden med var precis det som var utmaningen med dagens test.

Så jag redigerade bilden i appen Photo Forge 2, vilket är en riktigt användbar, funktionell och prisvärd app för Iphone/Ipad (ett fint tips jag fick av @Maja_Larsson under lunchtweetupen på WebCoast).

I appen konverterade jag bilden till svartvitt via ett filter och la på en textur med ”Grunge”-känsla och brus, samt ökade även intensitet och kontrast lite mer. Avslutningsvis delade jag bilden direkt till flickr från appen och så var det klart!

Enkelt och effektfullt!

Det här var första gången jag tog en bild till Fotosöndag med min iPhone, men inte den sista!

3 reaktioner till “Grung Hair

  1. Underbar bild, full av känsla!!

    1. Tack för kommentaren Simon! Ja, det här var också ett litet test på vad jag kan göra med telefonen som kamera och redigeringsverktyg. Gillar också känslan i bilden som jag själv tycker förmedlar vilja och självförtroende!

      1. Ännu ett bevis för att man inte behöver dyra ”proffskameror” för att ta bra bilder! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close