”Knäppa” – IKEA med kameran i fokus


”Knäppa” heter kameran som IKEA snart kommer att lansera.

Nej, det här är knappast en del av nya utbudet i den elektroniksatsning som IKEA nyligen börjat lansera, utan handlar troligtvis mer om en PR-satsning i samband med lansering av någon annan produkt eller annan typ av aktivitet där kameran är ett redskap (nu ikväll har jag på fotosidan.se läst att kameran endast ska användas som gåva eller som pris i tävlingar).

Kameran är designad av Jesper Kouthoofd i traditionell IKEA-anda, eller vad sägs om specen; konstruerad i återvinningsbar papp, lagrar 40 bilder, drivs av två AA-batterier och utrustad med en USB.

IKEA Knäppa Foto från Gizmodo.it

Bilder har aldrig haft en starkare position och betydelse på nätet och i vår kommunikation där Facebookanvändare världen över laddar upp 250 miljoner bilder per dygn, fotoappar som Instagram som fyller våra smartphones, vi pinnar bilder på Pinterest, och sparar bilder på flickr. Vi delar med oss av bilder som aldrig förr!

Med andra ord skulle IKEA kunna vara helt rätt ute med sin kamera och kunnat få en viral effekt och spridning som heter duga!

Det skulle öppna massor av nya möjligheter att bygga aktiviteter runt, så som att fota sig själv med deras favoritmöbel och sedan dela bilden i sociala nätverk, twittra, pinna, instagramma, gilla på facebook….ja här finns oändligt med potential att bygga relation och varumärke.

Oavsett vilket kommer det att blomma upp en mängd bloggar, fotogrupper och forum där bilder tagna med IKEA-kameran kommer att laddas upp och delas världen runt.

Smart IKEA, men också riktigt synd att inte ta vara på alla möjligheter nu när smörgåsbordet är dukat för kalas!

På filmen nedan berättar designern Jesper Kouthoofd mer om sina tankar om kameran.

Blogginlägget även publicerat på min blogg om digital kommunikation http://www.jetuma.se
.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close