Fingertoppskänsla


Prickigt

”Fingertoppskänsla” är min tolkning av tema ”Prickigt” för Fotosöndag (bilden finns också på mitt flickr-konto).

Som blind eller synskadad läser man över hela världen punktskrift eller brailleskrift som det också heter. Systemet med prickarna som man läser med fingertopparna bygger på en ”cell”, som i sin tur är uppbyggda i en logisk struktur. Läs gärna mer om punkskriftspråket på wikipedia.

Tyckte att det här blev en bra och passande tolkning för temat, samtidigt som jag också fick lära mig lite mer om det här skriftspråket.

Hämtade lite material och information om punktskriftspråket på biblioteket och försökte mig också på att prova läsa med fingrarna. Hmm…om jag säger så här; Jag är grymt imponerad av de som klarar av det här, personligen är det en gåta att det överhuvudtaget är möjligt!

Fingertoppskänsla har fått en ny innebörd idag.

Har du provat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close