Fuck Off – Iggy Pop


Fuck Off - Iggy Pop”Fuck Off” är min tolkning till Fotosöndag och tema ”Färgstark” (bilden finns också på flickr).

Just nu ställer fotografen Mats Bäcker ut rockfoto från perioden 1977-1986 i sin utställning ”RAW Power” på Värmlands Museum med fantastiska bilder på rockikoner så som David Bowie, Mick Jagger, Bono från U2, Grace Jones, Ulf Lundell och många många fler.

Läs gärna om min upplevese av besöket och kolla in bilder från utställningen i mitt blogginlägg: ”RAW Power” – Rockfoto av Mats Bäcker”

RAW Power Värmlands museumFotot på Iggy Pop från Köpenhamn 1977 är förmodligen den mest kända som den värmländske fotografen har i sin portfolie.

När jag i helgen besöker fotoutställningen så inser jag att den här bilden ska bli min tolkning till veckans tema, men jag vill ha någon form av komposition än att bara fotografera av bilden rätt upp och ner.

Så jag väntar helt enkelt in kompositionen och när ett medelålders par ställer sig framför porträttet på Iggy Pop som ger dom långa fingret är jag hemma med min bild och komposition.

Även om bilden i allra högsta grad är svartvit så är fotot med Iggy Pops kraftfulla uttryck färgstark så det heter duga och med paret framför i förgrunden blir det i sig en färgstark komposition.

Jag hade tyvärr inte med mig min systemkamera utan fick använda mig av en kompaktkamera som inte riktigt klarade av miljön och ljusförhållanden på muséet, så bilden blev lite väl brusig…men så är det och jag gillar ändå bilden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close