Den ensamma isvandraren


Ensam på isen
”Lonely Ice walker” är min tolkning till Fotosöndag och veckans tema ”Ett” (bilden finns också på mitt flickr-konto)

Veckans tema ger massor av möjligheter och utrymme till personliga tolkningar, vilket också gör det extra svårt då det är lätt att överarbeta kompositionen. Oftast är det enklaste, också det bästa och mest genialiska…det är bara så svårt att hitta det mest självklara.

Söndag eftermiddagen tillbringade jag i Kristinehamn idag och kollade på dottern som spelade fotboll med sitt lag QBIK i Hallvärmländskan. Mellan matcherna gavs tillfälle att ge sig ut i det fina vädret och inte minst ett besök i den fina skärgården som Kristinehamn erbjuder.

Jag hade en bildidé utan att vara helt säker på hur det skulle bli och om motivet skulle hittas, men tanken var att försöka fånga en ensam person på isen. Antingen en isfiskare eller bara någon som var ute och gick/åkte skridskor på isen med de öppna vidderna som storslagen bakgrund.

Det var mycket folk ute i det fina vädret den här vinterdagen, men det svåra var att hitta någon som var ensam och inte två eller flera människor i grupp.

Till slut längs ut vid Picassoskulpuren hittade jag isvandraren som själv var ute på en promenad på isen.

Tyckter att det blev en fin minimalistiskt komposition med den ensamma personen, sjömärket och Vänerisen i bakgrunden. Ensamheten i det storslagna landskapet står för kopplingen till ”Ett”.

Ett - Målvakt
”Nummer ett”

Som en alternativ tolkning tog jag den här bilden på en målvakt med siffran ”ett”.

Den här bilden kanske till och med passar bättre till temat då den inte är så långsökt, utan just mer enkel och självklar i sin form.

Ja, jag gillar den också, men jag måste ju välja ett bidrag…så jag kör på isvandraren som min tolkning till veckans tema då det var min bildidé och tanke som jag först hade och som jag också realiserade

Tog också en bild med iphonen på Picassoskulpturen som står som ett landmärke längst ut mot Vänern i Kristinehamns skärgård.

Picassoskulpturen i Kristinehamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close