The Guitar


The Guitar

”The Guitar”

”Well, I was passing by a pawn shop
 In an older part of town
 Something caught my eye
 And I stopped and turned around

I stepped inside and there I spied
In the middle of it all
Was a beat up old guitar
hanging on the wall.

What do you want for that piece of junk
I asked the old man
He just smiled and took it down
and he put it in my hand

He said you tell me what it’s worth
You’re the one who wants it
Turn it up, play a song
And let’s just see what haunts it…..”

Musik har alltid varit en stor del av mitt liv.

Det kan vara allt från att jag behöver pepp till träning och drar då kanske på en spellista med senaste floorfillers och hits, en annan blandning på bilresan, en när jag behöver inspiration, en mix för städning, en rockigare för fest, en lugnare för vila och eftertanke.

Periodvis faller jag djupare ner i musikhålet och nördar ner mig i texter, försöker analysera vad de betyder och vad textförfattaren försöker säga mellan raderna, ibland kan jag relatera till mig själv och mitt eget liv, en del berör mer och det mesta strömmar förbi som musiksatta dikter och poesi..

Närmast om hjärtat ligger genren singer-songwriter med influenser från rock, folk, blues och country.

2011 släpptes albumet – This One’s For Him: A Tribute To Guy Clark

En fantastisk samlingsplatta och hyllning till Guy Clark som fångade mig direkt och håller mig fortfarande kvar i ett järngrepp.

Det är stora och berömda artister som hyllar och tolkar Guy´s låtar; Willie Nelson, Kris Kristofferson, Rosanne Cash, Patty Griffin, Steve Earle, Lyle Lovett, John Prine, Emmylou Harris, Joe Ely, Rodney Crowell and Robert Earl Keen.

Och Guy Clark är förmodligen den bästa textförfattare som jag någonsin stött på, med en förmåga att fånga det lilla viktiga och måla upp det stort i med sina genialiska textfomuleringar på ett sätt som träffar och berör…en sann poet!

Den här textraden från låten ”Cold Dog Soup”  säger en  del;  ”Ain’t no money in poetry, That’s what sets the poet free” .

För den här bilden ovan som också är också min tolkning till Fotosöndag på tema Contre-jour har jag hämtat inspiration från låten ”The Guitar”.

Även min dotter Jenny som fotograferar och bloggar  har inspirerat mig till att komponera och ta den här bilden, som är ett självporträtt.  Hon tar ofta bilder och självporträtt där hon riggar kameran på stativ och fotar. Modigt tycker jag!

Jag hade min bildidé och komposition färdig i huvudet, men var först tvungen att hitta en plats att utföra den på. Den första tunneln jag hade tänkt mig hade fövandlats till en sjö i vårsolen, så jag fick snabbt ändra planer och börja leta andra alternativ. När jag fann min tunnel, började jag lite pirrigt rigga stativ, kamera och ställa in fokus, samtidigt som det passerade flera människor ute på promenad i det fina vårvädret som nyfiket tittade på mig.

Även om det var lite ovant och obekvämt var jag fast besluten och övertygad om att det skulle bli en bra bild, så jag struntade i omgivningen och fokuserade på uppgiften…och fixade den efter ett gäng med försök och exponeringar.

Bilden finns som vanligt uppladdat på mitt flickr-konto.

Åh det är så roligt med Fotosöndag och de utmaningar och prov man ställs inför, som jag själv annars aldrig hade gjort,

Tack @Maja_Larsson och Mattias, @mjonsson för ert engagemang, inspiration och drivkraft i Fotosöndag, den betyder massor för mig!

Guy Clark – The Guitar

En reaktion till “The Guitar

  1. Tack för några goda skratt så här på påsksöndagen och The Guitar föll även mej i smaken. Förr i tiden när jag flyttade in i en ny bostad satte jag på radion och jag stängde den först när jag flyttade därifrån… men nu har man ju Spotify, Mix Megapol Göteborg i min Iphone och musiksmaken pendlar mellan Stiftelsen och Yohio och lite annat blandat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close