Justin Bieber – Believe Tour 2013


En dag fylld med glädje och förväntan som avslutades med en magisk kväll där Justin Bieber och hans 15.000 Beliebers på plats gav mig gåshud i flera timmar och ett minne för livet, som jag dessutom har förmånen att få dela med min dotter.

Jenny är en Belieber och den här dagen har hon väntat på i flera år.

Vi har en fin dag tillsammans i Stockholm med lunch, fika och shopping.

Precis när vi passerar Grand Hôtel under eftermiddagen så svänger en stor vit limousin upp vid hotellet och ut kliver vad alla tror är Justin Bieber, väl gömd under en jacka, vilket senare skulle visa sig vara en lustigkurre som ville lura fansen…och det gjorde han. Kul!
Justin pajasen utanför Grand Hotel
Lyckades fånga en bild på lustigkurren som lekte Justin Bieber utanför Grand Hôtel i Stockholm.

På väg från vårt boende på Skeppsholmen till konserten på kvällen passar vi Grand Hôtel igen, där fansen troget stått och väntat i flera dagar för att få en skymt av sin idol. Vi stannar till en stund för att känna på stämningen innan vi fortsätter mot Globen och konserten.
Beliebers väntar utanför Grand Hôtel
Trogna Beliebers står och väntar utanför Grand Hôtel i hopp om att få en skymt av sin idol.

Vi är på plats i Globen vid sju och stämningen är på topp hos den glada och förväntansfulla publiken när vågen snurrar vågen runt var på varv inne i Globen och tusentals fans ropar i kör ”Justin, Justin, Justin…”.

När nedräkningen börjar 10 minuter innan JB kliver in på scenen startar ett öronbedövande jubel, som vid varje hel minut som räknades ner ökar trycket, intensiteten och effekten ju närmare vi kommer målet…och ännu är arenan upplyst.

När klockan räknat ner till 0 och Globens släcks ner, når jublet en helt ny nivå och jag tror Globen snart kommer rulla iväg.

BAM!

Justin Bieber står högst upp på scenen i en silouetthe och jublet stiger ytterligare en…nackhåren reser sig på mig när 15.ooo fansen visar sin kärlek till sin idol.

Justin Bieber and Dancers
Konserten drar igång och Justin Bieber med dansare, band och DJ bjuder på en riktigt bra och underhållande konsert och en modern show där de snyggt och coolt tar hjälp av teknik, video och pyroteknik som förstärker upplevelsen.

Belibers på konserten

Fansen ropar, sjunger, vinkar, skriker, dansar och gråter av lycka – Publiktrycket är enormt oavsett vart i arenan man befinner sig!

Justin Bieber in the stage light
Justin Bieber i strålkastarens ljus

Justin Bieber and Guitar player
Justin Bieber åker runt arenan i en kran som gör att han kommer närmare pubiken och sina fans som sitter på läktaren.

Justin Bieber - Believe
Believe – Justin Bieber och hans dansare bjuder på en bra och färgsprakande show!

Det är en häftig konsert och en magisk upplevelse tillsammans med min dotter och ytterligare 15.000 Beliebers, som sätter riktig färg och glädje på ett sätt som jag sent ska glömma.

Med min lilla kompaktkamera försökte jag fånga känslan och upplevelsen av det tryck och den intesitet som fansen skapade under konserten i Globen…kameran fixade bilden OK, men klarade inte riktigt av ljudnivån.Jag sett många konserter med idoler och husgudar som Springsteen, BoB Dylan, AC/DC, Rolling Stones, U2, Iron Maiden, Van Morrison, Eagles, Neil Young, som varit musikaliska upplevelser och minnen för livet.

Den stora skillnaden mellan en ”vanlig” konsert och spelningen med Justin Bieber var just den gränslösa kärlek som och glädje som alla fansen i Globen visar sin idol och då inte bara framme vid scenkanten utan i hela arenan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close