Laundry Day


Laundry Day

”Laundry Day” är min tolkning för Fotosöndag och tema ”Snurra” (bilden finns också på mitt flickr-konto).

Precis som jag gör varje lördag; brygger jag en termos kaffe, brer några mackor, tar med mig en veckotidning, min campingstol, IKEA-säcken med smutstvätt och går ner till tvättstugan i källaren – Det är ”Laundry Day”.

Här nere sitter jag och myser några timmar medan maskinerna snurrar runt och tvättar rent mina kläder.

Inget konstigt med det, så gör väl alla?

Nja, kanske inte jag heller, inte varje lördag i varje fall…men jag tyckte det blev en bra och passande tolkning till temat den här veckan.

När jag sent i eftermiddag upptäckte att jag hade tid i tvättstugan och sprang ner i källaren för att starta igång två maskiner, slog det mig – Här har jag ju min bild till Fotosöndag, och så blev det.

Ha en fin söndag på er!

2 reaktioner till “Laundry Day

 1. Jag älskar att tvätta och mina väninnor skakar bara på huvudet och undrar om allt står rätt till. Jag kollade på din bild och tänkte WOW… jag återgick till bilden flera gånger under kvällen och då såg jag att du hade en vitt och svart fot. Nästa gång såg jag att det var en foppa-toffel… hade du bara tvätta en toffel??? Sen såg jag Veckorevyn… finns den fortfarande… ensam med 4 barn så har man under årens lopp bara passerat tidningshyllan ev ryckt tag i en heminredningstidning för att kanske försökt ändra hemmet så det inte såg ut som en tonårskvart… När jag såg tvättmedelspaketet på kanten tänkte jag… fattas bara att de skulle fara i golvet när maskinen börjar centrifugera… tvättmedel runt hela golvet i kaffe osv… när man försöker sopa upp det för att hälla tillbaka det i paketet har man luddet från grannens chockrosa tröja, granbarret från grannen ovanför av hans jaktkläder osv…med i pulvret. Kaffet smakar pest… men WOW det står ju att tvätten ska bli bländande vit… så en slurk till… gurgla… spotta och mitt leende är lika bländande som tvätten… Allt detta for genom mitt huvud när jag såg din bild… det var som att snabbspola delar av mitt liv i tvättstugan… innan jag klickade på bilden såg den ut som nån rymdvarelse…

  Tycker att du skapat en mycket talande bild, rolig och framför allt helsnurrig bild….
  Ha en fin valborg och jag ser redan framemot nästa söndag… att du är ett proffs kan man ju inte missa… men man måste ha fantasi också och det har du vilket inte alla har…

  Mvh Monica

  1. Åh vilken fin kommentar du har skrivit, jag blir så glad och stolt…har läst den flera gånger nu. Tack Monica!

   Visst har jag lagt en del tid och tankearbete bakom kompositionen och jag tycker att du fångar in den precis som jag hade tänkt mig att ett noggrant öga och en kreativ själ skulle göra…eller kanske mer hoppats att någon skulle se och förstå min tanke och story.

   Ursäkta att jag inte svarat dig tidigare, men passar då samtidigt på att önska dig en fin fredag och en trevlig helg!

   Btw var det ett lite klurigt tema den här veckan…och lite tråkigt när man nu inte ens bor i närheten av de städer som hade med ett museum på listan för Wiki-tävlingen.

   Men vi gör naturligtvis vårt bästa utifrån förutsättningarna!

   /Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close