QBIK f00 vann silver i AIK Elit Cup 2013


30SöndagQBIKSilverAIKElitCup20131200px_DSC01327Stående: Melinda Rehnström, Philippa Hallquist, Hope Geary, Elina Byström,  Emma Högberg, Emilia Petersen, Agnes Hagfors, Lisa Holmberg, Emma Hansson. Knästående: Saga Woxlin, Nathalie Pallman, Jenny Åhslund, Sofie Allåker, Emelie Åkesson. Liggande: Alva Nyström, Filippa Karlsson

Med ett wild card till turneringen vann QBIK f00 silver i AIK Elit Cup 2013

Direkt från ”Den Blomster tid nu kommer” och skolavslutning hoppade vi in i minibussar för en resa på fem timmar till Uppland och Hallstavik, för att under helgen medverka på AIK Elit Cup 2013.

AIK Elit Cup är en inbjudningsturnering för Sveriges bästa fotbollslag där vårt lag QBIK F00 för en veckan sedan fick ett wildcard då ett av lagen dragit sig ur.

Vilka motståndarna skulle bli fick vi reda på väg till cupen och vi lottades mot tuffast tänkbara motstånd i en grupp med lagen; Gideonsberg, AIK och Vaksala.

Målet var först att försöka ta sig vidare till A-slutspel som ett av två lag från gruppen, vilket vi visste skulle bli tufft men också oerhört roligt och en spännande utmaning att få spela bra fotboll mot de bästa lagen i Sverige.

Redan på fredag kväll startade vi upp cuphelgen och match mot Gideonsberg IG på Lundåsvallens fina naturgräsplan i Hallstavik.

2Fredag_GideonsbergParaply1200px Minuterna innan match öppnade sig himlen och regnet fullständigt öste ner och det gjorde spelet lite svårt och chansartat framförallt för målvakterna. Vi utnyttjade förutsättningarna, anpassade spelet och gjorde det till vår fördel, som gjorde att vi också kunde gå till halvtidsvila med en ledning med 1-0.

1Fredag_GideonsbergRegnbåge1200px I andra halvlek fortsatt laget att rulla boll, slog djupdledsbollar som forwards tog hand om och fullföljde på returer, vilket gav resultat och till slut bärgades segern med 3-0. Vi hade nu visat oss själva att vi kunde mäta oss med de andra elitlagen…det var en mycket viktig för känslan och självförtroendet.

3Lördag_KollarPåMatch1200px_DSC01284 På lördag förmiddag tog vi en promenad ner till Hallsta IP för att kolla in arenan där vi senare på dagen skulle möte AIK. Vi slappade vid planen. njöt av fint väder och kikade på pojkmatchen mellan Enskede och BP.

4Lördag_TrixningSkola1200px_DSC01287 När vi närmade oss matchen på eftermiddagen började vi en avslappnad värmning vid skolan med musik och trixning.

5Lördag_PåVägTillMatchArena1200px_DSC01288 När det började dra ihop sig till match, tog vi en promenad ner till Hallsta IP. Laget var lite pirrigt och nervöst, men också grymt taggat och förväntningsfullt inför mötet med AIK.

6Lördag_MatchvärmningAIKGrupp1200px_DSC01291 Matchvärmningen gjorde vi sida vid sida med AIK och vi tränare hälsade på varandra och tjejerna från båda lagen sneglade lite på varandra.
Nu var det knappt 30 minuter till drabbning och fjärilar i magen. Inte så konstigt då AIKs Akademilag är Sveriges bästa lag i åldersklassen, kanske rent av ett av världens bästa flicklag då de förra året också vann Gothia Cup. En sådan meritlista inger respekt och skapar naturligtvis mycket nerver inför ett sådant möte.

7Lördag_Halvtidsvila_AIKGrupp1200px_DSC01292 Vi visste ganska bra på förhand hur AIK spelar och bestämde oss för att lägga våra nervkittlande fjärilar i medicinväskan och försöka spel vårt disciplinerade spel med hög press, intensitet, snabba passningar och djupledsbollar…det skulle visa sig vara en bra strategi och i halvtidsvila stod det 0-0.

8Lördag_qbikaikgrupp1200px Vi spelade jämnt mot AIK och tjejernas självförtroende växte i takt med deras fina fotbollsspel och kämpaglöd ute på planen. Chanserna dök upp och vi hade en boll i mål som dömdes bort, och mot slutet av matchen fick vi läget att avgöra men den missade. Visst hade AIK också chanser, men matchen slutade 0-0 och tjejerna i QBIK f00 hade skakat om sveriges bästa lag rejält!
Publik, ledare och motståndare var mycket imponerade av det spel tjejerna visade upp…det fick vi höra hela helgen från många håll! Nu ingav QBIK respekt och det förtjänade de verkligen!

9Lördag_KvällsmatchVaksala1200px_DSC01295 Efter urladdningen mot AIK, var det lite svårt att ladda om mot det duktiga Uppsala-laget Vaksala. Men det här var QBIKs dag och vi lyckades samla ihop oss. Med
grym inställning och bra lagmoral fortsatte vi vårt fina spel och gjorde en bra match som slutade med rättvis seger 2-0.
10Lördag_TackFörMatchenVaksala1200px_DSC01296 Saken var klar! Vi hade nått vårt mål att gå vidare till A-slutspel i tuffaste tänkbara motstånd och dessutom utan att släppa in ett enda mål..det var det inget annat lag som klarat av i hela cupen.

11Lördag_KlaraFörAslutspelGlass1200px_DSC01299 Efter matchen firade vi med välförtjänt glass och många glada miner. Vi ledare var naturligtvis oerhört stolta över hur tjejerna spelat så fin och disciplinerad fotboll. QBIK slutade på samma poäng som AIK, men de hade bättre målskillnad och vi skulle därför få möta de andra gruppvinnarna IFK Västerås i en direkt semifinal på söndagsmorgonen. En revanschens match, efter den snöpliga 0-1 förlusten förra hösten i Örebro och finalen i Nordahl Cup, med mål i slutminuten.

12Lördag1200px_Tvatt På väg hem handlade vi chips och godis innan vi landade hemma på skolan igen. Många av de andra lagen och ledarna öste beröm över lagets fina insats och spel som tjejerna visat upp under dagen. Både vi tränare och tjejerna var stolta och sprudlade av glädje! Men efter att fyllt på energidepåerna och duschat, tog vi en tidig kväll för att tidigt gå upp och förbereda oss för slutspel och semifinal under söndagen.

13Söndag_MatchgenomgångSkolan1200px Efter tidig frukost hade vi matchgenomgång och pepptalk inför semifinalen och revanschmatchen mot IFK Västerås. Ett lag som spelar fotboll ganska likt det sätt vi i QBIK spelar. Det här var en kamp som skulle avgöras i ett ställningskrig på mittfältet.

14Söndag_PaVagSemi1200px På väg ut till matchvärmning och semifinal mot IFK Västerås, flera av spelarna började nu känna av matcherna och det höga tempot i muskler och leder…inte så konstigt!

15Söndag_ PaVagSemi21200px Här kommer ytterligare ett gäng ut på väg till matchvärmning, med bra fokus och taggning.

16Söndag_LaddaSemi1200px Nu var det bara några minuter kvar till matchstart där laget tar en stund och fokuserar inför stundande utmaning.

17Söndag_LaddaSemi21200px Det är full laddning och alla vet vilken uppgift som står framför och vad som förväntas av varje spelare.

18Söndag_TaggaSemi1200px Allt är bonus nu men uppdraget att slå IFK Västerås ligger helt klart inom räckhåll och snart ska motståndarna få smaka på Värmländskt motstånd som heter duga.

19Söndag_HalvlekSemi1200px Det är nervöst och en del misstag, men det är också ömsesidigt. Det är precis som vi räknat med ett ställningskrig på mittfältet, men vi går ut i halvtid med ledning 1-0…långt ifrån ett tryggt resultat.

20Söndag_NojdStewart1200px Andra halvlek blir den första lik, det är jämnt med QBIK håller undan med sitt fina spel, grym inställning och en kämpainsats som heter duga. Matchen slutar 2-0!

21SöndagFinalDagsAIK1200px_DSC01300 Revansch var namnet och tjejerna i QBIK har ifrån ett wildcard och seedade långt ner, tagit sig obesegrade hela vägen till final mot bästa tänkbara motstånd. Inte konstigt att huvudtränar Stewart Geary ser nöjd ut efter semifinalvinsten! Med all rätt!

22SöndagKronaEllerKlaveFinal1200px_DSC01304 Dag för final mot AIK som i sin semifinal besegrade Salem Rönning med 2-0.

23Söndag_Finalaik11200px Vi skulle nu möta AIK igen, men den stora skillnaden nu var att tjejerna visste att du kunde spela bra mot Sverigen bästa lag och även sätta lite press på dom.

24Söndag_Finalaik21200px Det blev ett liknande spel som förra matchen i gruppspelet, men båda lagen var naturligtvis lite mer slitna i både knopp och kropp, även med några skador i truppen.

25Söndag_Finalaik31200px Ganska fort fick QBIK en forward skadad med en rejäl stukning och matchen var över för hennes del, nu gick det lite tyngre och vi orkade inte riktigt med att hålla den höga pressen, passningarna gick inte lika fort och rätt, och AIK tog precis innan halvlek ledningen med 1-0.

26Söndag_Finalaik41200px Tjejerna hade naturligtvis inte gett upp på något sätt, men chanserna blev färre och ytterligare spelare fick kliva av pga av skada. Nu fick de andra tjejerna slita riktigt hårt!

27Söndag_Finalaik51200px AIK började ta över mer och mer, vilket gav utrymme och självförtroende och de spelade riktigt fin fotboll.

28Söndag_Finalaik61200px I mitten på andra halvlek satt spiken i kistan när de gjorde 2-0.

29Söndag_Finalaik71200px QBIK-tjejerna fullföljde ändå matchen på bästa sätt och finalen slutade rättvist 2-0 till AIK.

QBIK f00 tvåa och silver i AIK Elit Cup 2013
Så här direkt efter finalförlusten lite blandade känslor, men snart mycket nöjda och glada silvermedaljörer efter en fantastisk insats i elitcupen.

31SöndagQBIKApplåderarSegrarnaAIK1200px_DSC Efter att tjejerna själva tagit emot sina medaljer och pokalen för sin finfina andraplats, applåderade de motståndarna och segrande lag på ett sportsligt och fint sätt!

Det går inte med ord att beskriva den resa laget gjorde under den gångna helgen och hur de växte tillsammans både som fotbollsspelare och personer. En fantastisk laginsats där varje spelare presterade på toppen av sin förmåga och där kollektivet växte sig starkare med framgång och glädje.

Jag är så stolt och tacksam för att fått vara med som ledare om att få dela den här upplevelsen och erfarenheten med laget…det gav verkligen mersmak och jag hjälper gärna till flera gånger om det behövs.

Ett gigantiskt stort och speciellt tack till er tjejer i laget! Ni har skött er exemplariskt både på och utanför planen. Ni är fantastiska på alla sätt och ni ska vara riktigt stolta!

Tack också ni andra ledare för ett bra samarbete och en rolig helg, stödet från föräldrarna på plats, hjälpen från Ulrika och Lars, allt pepp från nervösa föräldrar och anhöriga som satt hemma framför datorn och tuggade på naglarna! …och sist men inte minst tack för den fina mottagningen vid i klubbstugan när vi kom hem på söndag kväll.

En reaktion till “QBIK f00 vann silver i AIK Elit Cup 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close