Gröna Lund och Sommarkrysset


Vi åker till Stockholm några dagar, jag har semester och tjejerna har sommarlov!

Så klart vi ska gå på Gröna Lund när det är sommar och vi besöker Stockholm, och så passande att ”Sommakrysset” också är på plats den här dagen med Gry och artisterna; Zara Larsson, Robin Stjernberg, LoopTroop Rockers och Pugh Rogefeldt.

Solen skiner, det är mycket folk och varmt, riktigt varmt! Men humöret är på topp och tjejerna är spända av förväntan.
Slänggunga Gröna Lund

Vi värmer upp med en mjukstart i Lustiga huset…sedan rullar det på av bara farten. Jenny är grymt sugen på ”Eclipse”, men det är ruskigt högt och det finns inte en chans att jag gör henne sällskap där uppe bland molnen.

Jenny värmer upp i den ”vanliga” slänggungan, jag törs  inte men Tuva är modig och hänger på storasyrran.

Insane Gröna Lund

Folk skriker folk när de åker ”Insane”, och det ser verkligen galet ut! Inte en chans att jag åker den! …kanske, kanske ”JetLine”, som är en berg- och dalbana med riktigt bra drag!.

Vi åker alla ”Blå tåget” som är en nyare och lite läskigare variant av spöktåget…Tuva som är 7 år tycker det är lite scary, men mest rädd är moster Birgitta som förmodligen skriker både mest och högst den här kvällen på Grönan.

JetLine Gröna Lund

Och till slut gör vi slag i saken! ”Jetline” är verkligen en rolig attraktion med fullt ös och massor med G-kraft i svängarna…kanske inte riktigt ”Insane”…men för mig är det en adrenalinkick som räcker till!

Kvasten Gröna Lund Jenny åker ”Kvasten” två gånger och det ser både roligt och häftigt ut när de i rasande fart rusar fram över våra huvuden i hög fart.

Tuva åker FrittFall Gröna Lund

Medans Jenny åker ”Kvasten”,  tar jag och Tuva en fartfylld tur i ”Nyckelpigan”.  Sedan tar sig Tuva mod och åker ”Fritt fall” …den lite mindre varianten, men tillräckligt högt och läskigt för att jag ska våga följa med upp i luften och rasa ner i full fart mot marken!

Publiken Sommarkrysset på Gröna Lund

Sommarkrysset är på plats på Gröna Lund den här kvällen och bjuder på bra artister och fin underhållning!

Robin Stjernberg på Gröna Lund Sommarkrysset

Robin Stjernberg öser på med vinnarlåten ”You” från Melodifestivalen och på väg upp på scenen gör han HighFive med en nöjd Jenny.

Pugh Rogefeldt på Gröna Lund Sommarkrysset

Pugh Rogefeldt kör ”Dinga Linga Lena” och gör medelålderspubliken på ”Grönan” riktigt nöjd.

Zara Larsson på Sommarkrysset Gröna Lund

Zara Larsson kör sin hit ”Uncover”, får ta emot pris för att hennes platta ”Introducing” sålt trippel platina och spelar för första gången sin nya låt ”Bad Boys”…som garanterat också kommer att bli en stor hit som vi kommer få höra en hel del framöver! (både Jenny och Tuva står längst fram vid scenen).

Looptroop Rockers på Sommarkrysset Gröna Lund

Loop Troop Rockers river av sin ”Aldrig” och bjuder på bra drag!

Det är drygt en timmes kö…men nu har Jenny bestämt sig för att åka Eclipse!

Sommarkrysset har avslutats sedan en lång stund tillbaka, men kvar på scenen står fortfarande Zara Larsson med massor av fans som vill fota och få hennes autograf…och hon står kvar länge!

Zara Larsson skriver Autograf åt Tuva

Tuva passar på att träffa Zara Larsson och får en autograf medan vi väntar på Jennys högtflygande äventyr!

Har tidigare haft en lite förutfattad mening om Zara som lite dryg Stockholmstjej med en hit…men ack va fel jag haft.

Nu får jag sitta med dumstruten på när jag inser att hon både är en superduktig artist med en lång karriär framför sig och en proffsig tjej som tar sig tid och med stort tålamod bryr sig om sina fans…på ett sätt som många andra artister inte är i närheten av. Grymt bra Zara!

Jenny åker Eclipse på Gröna Lund

Nu är tiden inne och Jenny svävar högt upp i luften den här sommarkvällen i Stockholm…galet högt! ”Eclipse” är världens högsta Starflyer och med sina 121 meter är Eclipse världens högsta slänggunga!

Jenny på väg att landa efter Eclipse

När Jenny har flugit klart och fått fast mark under fötterna, svävar hon fortfarande på moln och är hög på adrenalin…vilket inte är så konstigt. Jag är liiite avundsjuk och beundrar verkligen hennes mod!

Kvällen börjar bli sen och det är dags att bege sig hem med färjan och sedan vidare till Söders höjder där vi bor under vår Stockholmsvistelse.

Grönan Lund By Night

Gröna Lund by Night

Stockholm By Night

Stockholm by Night! – En mycket rolig och spännande sommardag i Stockholm är slut, vi också! … Och när vi kommer hem somnar vi innan huvudet landar på kudden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close