Silver till QBIK f00 i Örebrocupen 2013


Återigen har jag fått den stora förmånen att få vara med QBIK f00-tjejerna som lagledare på ett cupäventyr, och jisses vilka spännande och roliga dagar det har varit…både på och utanför planen.

QBIK f00 vann silver i Örebrocupen 2013
QBIK f00 2:a i Örebrocupen 2013 – Stående: Jenny Åhslund, Julia Bäcksholm, Julia Forsström, Nathalie Pallman, Hope Geary, Philippa Hallquist (längst bak), Sofie Allåker, Emilia Petersen, Emma Högberg, Saga Woxlin, Elina Byström, Julia Petersson. På knä: Alva Nyström, Agnes Hagfors, Emmie Broström, Maja Hane, Filippa Karlsson

När varje spelare är så bra och förstår sin roll, varje lagdel så stark och jobbar tillsammans utifrån sin spelidé och spelsystem, och tillsammans med grym inställning och vinnarinstinkt är det här ett lag som är riktigt jobbigt att möta ännu svårare att besegra!

QBIK f00 är ett topplag i Sverige och en motståndare som inger respekt! ”Både åh NEJ, vi möter QBIK men också, va kul att vi får spela mot och lära av ett så bra lag”.

Forwards levererar genom att tajma och fullfölja löpningar på ett sätt som inte bara resulterar i mål, utan också skapar målchanser för de andra i laget…här hände det mycket de här dagarna

Mittfältet jobbar kopiöst, med fysiskt spel och hög press, och det är inte många lag som kan mäta sig och vinna boll på den här ytan, och om de gör det så möter de sedan en mur i backlinjen som sällan har några sprickor eller släpper till luckor.

Men om någon spelare ändå skulle ta sig igenom backlinjen, har laget två grymma målvakter som turas om mellan stolparna och stoppar det mesta som kommer i sin väg.

Men nu tar vi det här från början! ”Det var en gång en Örebrocup, 4 dagar fotboll, Sverige, gympasal, slutspel, köttbullar, Skoghall, musik, Finland…”

Resan till finalen var en stentuff resa och det skulle snart visa sig att vi hamnat i ”Dödens grupp”, med sex riktigt bra lag och bara två platser till A-slutspel (QBIK, Rönninge Salem Fotboll, PK-35, Jyväskylän Pallokerho, Ekerö IK och KIF Örebro).

Matchvärmning
Lite vatten efter matchvärmning

Vid lunch på torsdagen startar cupäventyret med match mot elitlaget Rönninge Salem Fotboll från Stockholm, som vi ocksånmötte för två veckor sedan i AIK Elit Cup (där QBIK i en mycket jämn match vann med 1-0). Historien och resultatet skulle upprepa sig den här gången också och en jämn match slutade med seger 1-0 till QBIK, efter ett sent mål på ett långskott med fem minuter kvar av matchen.

Den här matchen skulle visa sig bli en nyckelmatch för fortsättningen och helt avgörande för avancemang till A-slutspelet.

Match QBIK vs Rönninge Salem
Gruppspelsmatch QBIK vs Rönninge Salem
Match QBIK vs Rönninge Salem
Gruppspelsmatch mot Rönninge Salem

Efter matchen var det dags att åka till skolan för mat, blåsa upp luftmadrasser och vila lite inför kvällsmatchen.

På väg till matsalen
På väg till matsalen

Klockan åtta på kvällen var det dags för match mot finska elit- och Akademilaget PK-35.

Line up Match QBIK vs PK-35
Line up inför gruppspelsmatchen PK-35 vs QBIK

Vi hade räknat med en tuff och fysisk match med högt tempo, och så blev det verkligen!
Det stod 0-0 långt in på andra halvlek och det började kännas som om vi skulle ”klara” oavgjort, men lagmaskinen från finland lyckade få hål på nollan och av bara farten tryckte de in ytterligare ett mål med ett snyggt kanonskott i nättaket.

Matchen slutade med förlust 0-2 och men också en rättvis seger till de tekniska och snabba finskorna från Helsingfors.

Match QBIK vs PK-35
Match PK-35 vs QBIK

Den finska domaren blev sur på Stewart under matchen, men varnade honom inte, utan sa till honom att han lät som en kraxande kråka 🙂 …själv på riktigt knackig FinlandSvenska.

Trots förlust, en bra match av QBIK-tjejerna med ett hårt jobbande mittfält, stabil backlinje och bra målvaktsspel, forward sprang och sprang men vi lyckades inte riktigt skapa några klara målchanser.

Sent hem i säng och försöka sova på gnälliga luftmadrasser och snarkande tränare! 😉

Kuckeli Kuuu! Väckning 05:30! Vi inte här för att sova, vi ska spela fotboll!

På väg till frukost 05:45
Morgonmatch 08:00 betyder tidig väckning, ingen var pigg…inte ens vi ledare :), men redan 05:50 var alla uppe på benen och vi gick, nja hasade oss i samlad trupp till matsalen och frukost.
Philippa stretchar i morgonsolen
Philippa stretchar i morgonsolen efter matchvärmning
Taktiksnack inför matchen QBIK vs Ekerö
Sista uppsnacket inför gruppspelsmatchen QBIK vs Ekerö

Match QBIK vs Ekerö 08:00 och gruppspelsmatch QBIK vs Ekerö

Det här var en match där vi fick tid på oss och hade ytor att röra sig på, så vi kunde spela ut och ganska enkelt besegra Ekerö med 5-0 …och det var i underkant! Samtidigt hade motståndarna en tunn trupp och fick två spelare skadade, så all heder till deras insats och kämpainsats.

Tillbaka till förläggningen för att käka tidig lunch och ladda till eftermiddagsmatchen.

Efter lunch var det dags för den ny match mot det finska laget Jyväskylän Pallorenko. Finskorna spelar ofta tufft, men är också tekniska och springer mycket…och fort.

Match QBIK vs JyväskyläDe finska tjejerna från Jyväskylä var riktigt bra i en fysisk och jämn match, med fördel QBIK och till slut en rättvis seger med 1-0. Trots en hel del tuffa närkamper tackade tränarna särskilt för en bra match och en ärlig kamp på planen. De gillar verkligen det tuffa och hårda spelet!

Firar platsen till A-slutspel på Pizza Hut
Efter segermatchen mot finskorna bjöd vår snälla lagledare Per hela laget på Pizza Hut, där vi lassade i oss Pizza och mjukglass. Riktigt gött! Tack snälla Per!

Nu hade vi nästan ett helt dygn ”ledigt” till sista gruppspelsmatchen, så vi åkte tillbaka till skolan för att se vad vi skulle hitta på…och vi hamnade på Gustafsviks utebad där vi slappade två timmar med sol och bad.

QBIK på Gustavsvik
Vattenrutschkana på Gustavsvik

Tidig kväll var vi tillbaka på skolan. Många var trötta efter den tidiga morgonen och matcherna som började ta ut sin rätt i kropp och huvud. Men sova, nja! Det var ju lördag…så de flesta shoppade på med godis och chips, lyssnade på musik, chillade, spelade kort och hängde med killarna från Edsbyn i gympasalen bredvid oss.

Gympasal och logi
Här i gympasalen bor vi
Line Up i gympasalen
Line up i gympasalen

Dag 3 och lite sovmorgon! …match klockan 12.

Skor
En liten samling skor i hallen

Idag är det sista gruppspelsmatchen mot KIF Örebro. Vi har bara en förlust, men gruppen är knallhård och inget är ännu klart. Vi kan till och med missa A-slutspel trots vinst i sista matchen om Rönninge Salem lyckas slår redan klara gruppsegrarna PK-35. Så vi måste helst ösa in mål i sista matchen för att vara på den säkra sidan!

Match mot KIF Örebro
Gruppspelsmatch mot KIF Örebro

Det här blir en match som går i samma mönster som den mot Ekerö, dagen innan. Motståndarna räcker inte riktigt till, samtidigt som vi gasar på och matchen slutar med seger 5-0 till QBIK. Det är två mål för lite mål om Rönninge Salem slår PK-35 på planen längre bort…men det gör dom inte.

QBIK har tagit sig vidare till A-slustpel som grupptvåa, i tuffast tänkbara motstånd.

Tillbaka på skolan, fyller vi på energidepåerna…äter köttbullar igen och vilar lite innan det är dags för kvällens kvartsfinal mot Stockholmslaget Enskede.

Per hänger och snackar med tjejerna
Lagledare Per snackar med några av spelarna i gympasalen

Nu är det vinna eller försvinna som gäller! Vi räknar med en tuff och tät match mot Stockholmslaget Enskede som hemma spelar i samma serie som Rönninge Salem (och ligger i topp på tabellen).

Matchgenomgång coh taktiksnack på skolan
Taktiksnack hemma i skolan

QBIK-tjejerna är riktigt taggade och fullt fokuserade på sin uppgift, och som de spelar! De kör över duktiga Enskede och vinner odiskutabelt kvartsfinalen med hela 5-0.

Kvartsfinal Örebrocupen Enskede vs QBIK
Match och kvartsfinalen Enskede vs QBIK
Kvartsfinal Örebrocupen Enskede vs QBIK
Match och kvartsfinalen Enskede vs QBIK
QBIK tackar publiken efter matchen
QBIK tackar publiken efter seger 5-0 i kvartsfinalen

Efter matchen tackar laget publiken och QBIK-tjejerna är klara för semifinal! Grymt bra jobbat!

Ännu är det inte klart, men Snart får vi reda på vilka motståndarna i semifinalen blir och på andra sidan kommer ärkerivalerna och de mycket duktiga tjejerna i IFK Skoghall att stå.

Phu! Det här kommer att bli svettigt, inte minst i huvudet, då de flesta känner varandra efter alla derbyn och möten hemma under åren…och QBIK har ännu aldrig vunnit en match mot Skoghall.

Men först ska vi hem till skolan och äta middag…köttbullar igen! Då laget innan oss skapat rent på schnitzlarna, men det smakade riktigt bra…köttbullar och hasselbakspotatis äter man inte varje dag.

Kvällen rundade vi av med att kolla och heja på QBIK f01 som spelade B-slutspel och sen kvällsmatch, som de säkert vann och gick vidare till kvartsfinal.

Sedan sov de flesta riktigt gott efter en fantastisk cupdag!

Dag 4 och dags för semifinal…och final!

Ops!
Ja, alla hade inte lyckats ligga kvar i sängen under natten 🙂

Efter frukost börjar vi ladda upp inför matchen, men nu handlar det mer om att inte bli övertända och vi försöker att inte prata om Skoghall och spelare i laget, utan om semifinalen som match.

Som en del av förberedelserna inför matchen får tjejerna två och två hjälpa varandra att massera stela muskler till hög och bra musik som vi dundrar på. Det funkar riktigt bra!

Massage
Massage inför match

Det är pirrigt inte minst för mig själv som har det flesta Skoghallsspelarna i det innebandylag jag tränar. Verkligen en jobbig känsla i dubbel bemärkelse, men nu är det fullt fokus på QBIK och seger i semifinalen!

Vatten
Fyller på vattenflaskor på väg till matchen

Matchvärmningen kör vi lite enskilt och flera av spelarna är av naturliga skäl extra nervösa inför derbyt och semifinalen…de vill så gärna vinna, men vet också att Skoghall är ett grymt bra lag.

Det blir som väntat en stentuff semifinal med nerverna utanpå första kvarten för QBIK-tjejerna, där Skoghall vinner boll och äger spelet, men kommer inte igenom och får några avslut.

Match och semifinal Skoghall vs QBIK
Match och semifinal Skoghall vs QBIK

Sakta med säkert jobbar sig laget in i matchen och börjar också skapa chanser. Båda lagen känner varandra och det blir ställningskrig på mittfältet och de chanser som dyker upp är det QBIK som jobbar fram…till slut ger det resultat och vi gör 1-0, som också blir slutresultatet.

Match och semifinal Skoghall vs QBIK
Match och semifinal Skoghall vs QBIK

Tjejerna i QBIK är naturligtvis överlyckliga över finalplatsen, men också att för första gången har vunnit över Skoghall. Jag är naturligtvis också glad över vinsten…men mer över finalplatsen, och det är riktigt jobbigt att tacka de ledsna Skoghallstjejerna efter matchen.

Tillbaks till skolan för att fylla på energi, vila och ladda inför matchen.

Vi har gott om tid på oss till finalen så vi åker ner till spelarenan på Rosta Gärde och fotograferar laget. Det blir en rolig timme som tar bort lite av finalnerverna innan det är dags att börja ladda igen.

Dags för lagfoto
Dags för lagfoto
Nathalie gör sig redo för fotograferin
Nathalie förbereder sig inför fotografering
Pratglad farbror
Den pratglada farbror stannar till och roar tjejerna. Han har varit på kalas och är mycket glad…och har inga skor

Efter matchgenomgång på skolan, massage och lite behandling av småskador, är det dags att bege sig till matcharenan Karlslund och finalen i Örebrocupen 2013.

Vi ändrar inte på något! Samma rutiner som för de tidigare matcherna med musik på hela vägen till matchvärmningen och sedan fullt fokus på värmning.

Matchvärmning inför finalen
Matchvärmning inför finalen PK-35 och QBIK

Ett sista taktiksnack, men nu är allt klart så det här handlar mer om att inte övertända och försöka ta få bort de mest oroliga fjärilarna i magen,

Taktiksnack inför finalen i Örebrocupen
Sista genomgången inför finalen PK-35 och QBIK

Efter 4 dagars stenhård kamp och grym bra spel på fotbollsplaner runt om i Örebro, kliver nu tjejerna i QBIK f00 på söndag eftermiddag ut på Karlslunds matcharena till finalen i Örebrocupen 2013.

Line up inför finalen i Örebrocupen
Line-Up på finalen i Örebrocupen 2013 PK-35 vs QBIK f00


Speakern hade lite svårt med några efternamn under line-up, efter att ha vrickat tungan när han skulle uttala de finska tjejernas efternamn 🙂 Kul inramning, med mycket publik på läktaren!

Taggade till tänderna och revanschsugna efter förlusten i gruppspelet, spelar QBIK precis på det sätt vi har planerat. Med fysiskt spel och med hög press, så stressade vi finskorna och vinner bollar på mittfältet, som efter tio minuter ger utdelning och ledning med 1-0.

Men de tekniska finskorna fortsatte oförtrutet att rulla boll i ett rasande tempo och hade ett bländande passningsspel, som med hypersnabba yttrar som torpeder på kanterna gjorde det riktigt jobbigt för våra QBIK-tjejer.

Final PK-35 vs QBIK
Final och match PK-35 vs QBIK
Final PK-35 vs QBIK
Final och match PK-35 vs QBIK

I en tuff kamp om bollen axel mot axel ramlade den lilla finskan och domaren pekade på straffpunkten?! En säker straffskytt stänkte in bollen nära stolpen och kvitterade till 1-1, med minuten kvar till paus smet också ett turligt långskott snyggt in under kryssribban och det stod 2-1 till finskorna i paus.

Straff för PK-35 i finalen
PK-35 får en straff i finalen

Tjejerna kämpade på men finskorna spelade fin fotboll och gjorde det riktigt jobbigt för QBIK-tjejerna och när laget lagkapten blev utvisad med 10 min kvar när hon försökte prata med domaren? så var det frustrerat och lite uppgivet, när finskorna strax efter gjorde 3-1 var saken klar! …på stopptid gjorde de även 4-1, vilket var ett resultatet som inte spegalade matchen…men trots allt en rättvis seger.

Både ledare och tjejerna från PK-35 tackade för en turneringens bästa match, och gillade det tuffa och fysiska motstånd som QBIK f00 bjudit på. Vi passade också på att fråga om de var intresserade av att spela i en inbjudningscup våren 2014 i Karlstad, där förhoppningsvis också AIK Akademin, Rönninge Salem mfl kommer att vara på plats.

QBIK f00 vann silver i Örebrocupen 2013
QBIK f00 2:a i Örebrocupen 2013

Tjejerna är naturligtvis ledsna efter finalförlusten, arga på straffen och utvisningen, men efter dusch och på väg hem sjunker ändå känslorna ner och deras glada humör och positiva inställning bubblar upp i takt med musiken som dånar ut genom bilrutorna på väg hem mot Värmland och Karlstad, med en stor fin pokal och silvermedaljer runt halsen.

Och visst var det en ”Dödens-grupp” vi hamnade i under gruppspelet! 1:an och 2:an i gruppen gick till A-slutspel och möttes i final och 3:an och 4:an gick hela vägen till final i B-slutspelet.

Som lagledare (och förälder) har jag flera gånger under helgen varit så stolt och rörd att jag fått hålla tillbaka tårarna.

Tack tjejer för en fantastisk insats i cupen både på och utanför planen, ni är bäst!

Tack Stewart, Ola och Per en grymt rolig och spännande helg…och inte minst bra samarbete!

Tack alla föräldrar som stöttat och hejjat under cupen!

Tack ni från Skoghall som stannade kvar till finalen och gav ert stöd till QBIK och i läktarkampen mellan Sverige och Finland…mycket fint och sportsligt gjort!

Ja, just det! Hela helgen har vi spelat mycket musik och de 10 första låtarna i spellistan har pumpat på rejält ut i högtalarna!

En reaktion till “Silver till QBIK f00 i Örebrocupen 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close