Battle in an apple


Battle in an Apple

”Battle in an apple” är min tolkning till Fotosöndag på tema ”Kamp” (som också finns uppladdad på mitt flickr-konto).

Ett äpple har släppt taget och ligger under trädet bland det fuktiga höstlöven på marken, en larv och en myra har tagit sig igenom skalet in i äpplet och och kämpar nu om det goda innehållet som frukten bjuder på…i lite äta eller ätas anda.

Den här veckan har jag också en alternativ tolkning och en helt annan sorts kamp från dagens fotbollsmatch mellan QBIK och AIK i elitettan för damer (där jag och min dotter var funktionärer).

Elsa Hellstrand och QBIK kvitterar till 1-1 i matchen mot AIK

Elsa Hellstrand och QBIK kvitterar till 1-1 mot AIK som är på besök i årets sista hemmamatch på Tingvalla i Karlstad, ett AIK som redan innan dagens match är klara för Allsvenskt spel nästa säsong.

Grattis QBIK till fina 2-1 segern och till en utmärkt avslutning på säsongen! Fler bilder från matchen QBIK vs AIK kan ni se på min sportblogg FanPix.se

Veckans tema har verkligen många infallsvinklar och möjliga tolkningar, som också kan ge ett djup och en allvarligare innerbörd när kampen handlar om livet.

Just nu tänker jag själv mest på min kusin som går sin livs match och kämpar för sitt liv mot cancern som spridit sig i hennes kropp.

Alla ser vi människor på stadens gator och i parker med olika former av missbruksproblem, människor som kämpar för överlevnad på olika sätt.

Livet är långt ifrån rättvist och ibland förändras förutsättningarna otäckt fort och på sätt som vi aldrig kunnat drömma om (oavsett om det gäller sjukdom eller att man på något sätt hamnat snett i livet).

Men att med en bildruta försöka göra en rättvis tolkning på människor som kämpar för livet på olika sätt, blir helt enkelt för stort och svårt för mig (med rätt syfte, mening och mål skulle det kunna vara ett framtida fotoprojekt i någon form).

Ha en fin söndagskväll på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close